posao cvate / Ljepota ispred svega: U doba pandemije žene hrle na estetske zahvate, a razlog...? Nikad ne biste pogodili

Image
Foto: Shutterstock

Raste broj neinvazivnih i manje invazivnih zahvata

10.3.2021.
8:52
Shutterstock
VOYO logo

Premda se mnoge žene u karanteni neće šminkati ili će zapustiti frizuru, druge će otići u drugu krajnost. Otkako je koronavirusa, u Njemačkoj cvate posao estetskim kirurzima. 

Raste broj neinvazivnih i manje invazivnih zahvata, posebno kad su posrijedi botoks i hijaluronska kiselina koja se koristi kao dermalni filer. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Blefaroplastika, odnosno podizanje kapaka u velikom je porastu u vrijeme pandemije koronavirusa", rekao je jedan član Saveza njemačkih estetskih plastičnih kirurga (VDAePC). 

On smatra da je to zato što nošenje maski u javnosti dodatno ističe oči.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No nije blefaroplastika jedino na čemu kirurzi mogu zahvaliti maskama. 

"Korekcija usana može kratkoročno uzrokovati modrice, crvenilo i oticanje, a sve se to može sakriti maskom", rekao je isti izvor. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Žene i muškarci traže i liposukciju kako bi se riješili celulita koji se stvara zbog zastoja tekućine u tkivu, zbog određenih karakteristika vezivnog tkiva (septa - kolagenska vlakna kod žena koja idu okomito na dermis), važnog utjecaja hormona - estrogena, u pubertetu, kod trudnoće, nakon hormonskih terapija ili kontracepcije. Na celulit utječe i genetska predispozicija, a često ga ni sport ni dijete ne mogu ukloniti. 

U ime ljepote deseci tisuća pacijenata godišnje u Njemačkoj idu pod nož, a pandemija je samo ubrzala taj trend. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po podacima VDAePC-a, koji predstavlja samo dio estetskih kirurga u Njemačkoj, godine 2019. obavljeno je 83 tisuće estetskih zahvata, a u 2020., za koju podaci još nisu u cijelosti prikupljeni, moglo bi ih biti i 100 tisuća. 

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo