nakon josipovića / Grabar Kitarović prihvatila prijedloge udruge Franak, podržali je Blokirani

Image
Foto: Petar Glebov/PIXSELL

Udruga Franak iznijela je prijedloge u obliku niza konkretnih mjera za rješavanje problema dužnika s kreditima u švicarskim francima. Kolinda Grabar Kitarović sve prijedloge je prihvatila, baš kao što je ranije učinio i Ivo Josipović.

9.1.2015.
16:01
Petar Glebov/PIXSELL
VOYO logo

HDZ-ova predsjednička kandidatkinja Kolinda Grabar Kitarović na radnom sastanku s predstavnicima udruge Franak prihvatila je prijedloge za rješavanje problema dužnika s kreditima u švicarskim francima, kao što je to ranije učinio i Ivo Josipović.

Udruga Franak iznijela je prijedloge u obliku niza konkretnih mjera za rješavanje problema dužnika s kreditima u švicarskim francima, a svi prijedlozi su u potpunosti prihvaćeni, kao i u slučaju sastanka s Josipovićem, priopćili su u petak iz Franka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dogovorili su poduzimanje konkretnih mjera zaštite dužnika i korisnika kredita, među kojima je javno zauzimanje za izmjene Zakona o potrošačkom kreditiranja kojima bi se uvela jasna metodologija izračuna kamatne stope za sve kredite, ograničenje visine kamatnih stopa na hipotekarne kredite u švicarskim francima, traženje ocjene ustavnosti Zakona o ovršnom postupku, kao i kontinuirano javno zauzimanje za rješenje problema obespravljenih i socijalno ugroženih hrvatskih građana koji su prema pravomoćnoj sudskoj presudi oštećeni zbog nezakonitog ugovaranja kredita, te za povrat preplaćenih sredstava sukladno etičkom kodeksu banaka i njihovoj društvenoj odgovornosti.

S Kolindom Grabar Kitarović dogovorili su imenovanje više članova udruga (Franak, Blokirani i sl.) koje se u sklopu svojih aktivnosti bave pitanjima socijalno ugroženih i obespravljenih građana u Savjet za gospodarstvo, na volonterskoj osnovi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz to Grabar Kitarović je u pismu obećala da kao prva hrvatska predsjednica, neće čekati pet godina kako bi svojim autoritetom pridonijela rješavanju problema, već će to činiti od prvog dana mandata.

I dok Franak ističe kako su na izborima u potpunosti neutralni, iz udruge Blokirani pozvali su birače da svoj glas daju Kolindi Grabar Kitarović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo