PREMIJER NE POPUŠTA / Izvori iz Vlade otkrili zašto Milanović nije čestitao novoj predsjednici!

Čestitke stižu sa svih strana, no još uvijek ne i iz Vlade. Novoizabranoj predsjednici to nije nikakva novost.

14.1.2015.
18:35
VOYO logo

Čestitke stižu sa svih strana, no još uvijek ne i iz Vlade. Novoizabranoj predsjednici to nije nikakva novost, pa nastavlja sa svojim porukama.

"Nadam se da će se i predsjednik Vlade i ministri uozbiljiti i da će početi ozbiljno raditi, čestitati izbornoj pobjednici i idemo sazvati tu sjednicu Vlade", poručila je Kolinda Grabar Kitarović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No iz Vlade neslužbeno poručuju da je upravo zbog ovakvih nastupa, koji - tvrde - nisu predsjednički nego stranački, izostala Milanovićeva čestitka. Neki među ministrima to uopće ne skrivaju, pa novoj predsjednici preko društvenih mreža poručuju:

"Gospođa Grabar Kitarović jučer je dala skandaloznu izjavu koja nije dostojna predsjednika Republike. Rekla je da ova Vlada neće dugo trajati nakon što ona prisegne za predsjednicu. Time je pokazala da ne želi zajedništvo i ne poštuje više od 50% hrvatskih građana koji su izašli na izbore, a koji joj nisu dali svoj glas. Ne poštuje ni građane koji su birali Vladu na izborima prije tri godine. Nastupa u ime "svojih", u ime HDZ-a. Ukoliko tako nastavi, uopće ne mora ni izlaziti iz te stranke", napisao je GordanMaras na Facebooku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stranke u kojoj ne vjeruju da je Vlada spremna prihvatiti ruku koju im je, kažu, nova predsjednica ponudila. Za premijera nemaju mnogo lijepih riječi.

"To je pitanje kućnog odgoja, pristojnosti i političke korektnosti. Prema tome čestitati protivniku koji je bio bolji od tebe je pitanje veličine osobe i političke korektnosti", rekao je ŽeljkoReiner.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U HDZ-u poručuju da će, ne uvaži li Vlada želju Kolinde Grabar Kitarović za održavanjem izvanredne sjednice na temu stanja u gospodarstvu, razmisliti o izglasavanju nepovjerenja Vladi.

No nekadašnja premijerka i predsjednica upravo HDZ-a podsjeća na Ustav i ovlasti predsjednika Republike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Predsjednik ne može pozivati Vladu na red niti tražiti ostavku pojedinih ministara, a još najmanje - ako ne želi krizu onoga što nam je posebno na srcu, a to je demokracija - ne može pozivati Vladu na ostavku ili raditi na tome da padne Vlada", poručuje JadrankaKosor.

Kolinda Grabar Kitarović, međutim, ne bi bila prva predsjednica koja izlazi izvan svojih ovlasti, kaže Jadranka Kosor: u proljeće 2011. je i Ivo Josipović, kad se krenula osipati HDZ-ova saborska većina, počeo sazivati stranke na konzultacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja sam isto tada oštro reagirala jer sam to doživjela kao pokušaj da se ide na rušenje vlade koja je imala mogućnosti završiti pregovore. Kako je bilo tada, takvo je i sada moje mišljenje - predsjednik Republike se mora brinuti za stabilnost sustava, o funkcioniranju svih institucija i - demokratskim procesima", jasna je Kosor.

Procesima koji se ovih dana očito nalaze pod velikim pritiskom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo