EKSKLUZIVNI INTERVJU / Upoznajte hrvatskog znanstvenika koji dodirom mijenja svijet

Da ćemo ovako pozivati svoje najbliže preko telefona revolucija je koju smo vam pokazali prošli tjedan. Doznali ste i da je to zasluga jednog Hrvata. Ovaj put RTL Danas donosi ekskluzivan intervju s hrvatskim znanstvenikom Hrvojem Benkom koji dodirom mijenja svijet.

22.10.2011.
19:29
VOYO logo

Vijest o Omni-touchu obišla je svijet, a posebno Hrvatsku jer je jedan od voditelja projekta Hrvoje Benko, rođeni Zagrepčanin koji ovako vidi primjenu tehnologije na kojoj radi:  

"Telefon će nekad možda ostati u džepu, imat ćemo malu slušalicu u uhu i direktno ćemo moći na bilo koji način na dlanu otipkati broj telefona i nazvati nekoga", objasnio je Benko.

Hrvatski znanstvenik radi za Microsoftov istraživački odjel koji razvija pionirske tehnologije koje su još barem 5 do 10 godina u budućnosti.

Da bi se Omni-touch komercijalizirao trebat će mu novi dizajn. Prema Benkovim riječima, mogao bi biti puno manji, primjerice ugrađen u rub naočala.

Kako bi ovakvih ideja i u Hrvatskoj bilo više, zemlja bi trebala još uložiti u tehničke znanosti.

"Mladim ljudima treba pokazati što je sve moguće i što se može postići s karijerom u tehnologiji te kako početi", poručio je. "To se najbolje može uz primjere uspješnih mentora jer svijet tehnologije čeka uzbudljiva budućnost".


S misijom približiti tehnologiju čovjeku. Zbog jednog Hrvata - sada su samo jedan dodir daleko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo