Krenuo HRVATSKI KUP / Dinamo i Hajduk se namučili kod niželigaša!

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Maksimirski je klub na gostovanju kod gubio 0:1, da bi ipak uspio okrenuti rezultati i minimalnom pobjedom (2:1) izboriti osminu finala. Hajduk je rano poveo kod Funtane, ali je već u 48. minuti ostao s desetoricom na terenu. Ipak, Splićani su golom u finišu izbjegli dramu.

24.9.2014.
17:10
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Dinamo je natjecanje u ovogodišnjem izdanju Hrvatskog kupa otvorio kod Ponikva. Prvi je put to nakon 25 godina da maksimirski klub gostuje u ovom zagrebačkom kvartu iz kojeg su u njihove redove stigli jedan Milan Badelj ili Domagoj Antolić.

Domaćini su bez straha ušli u utakmicu protiv sudionika Europske lige, te su čak poveli u 16. minuti golom Ivana Klarića nakon pogreške lijevog bočnog gostiju Ibaneza. U nastavku je Dinamo prijetio uglavnom preko Henriqueza koji je, nakon par promašaja, u 33. minuti konačno zabio izjednačujući pogodak za goste.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nastavku dvoboja Dinamo se i dalje mučio sve do 75. minute kada je iskusni Ognjen Vukojević iskoristio grešku igrača Ponikvi te zabio za pobjedu gostiju iz Maksimirske 128.

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Hajduk je u Funtani istrčao sa šarenom momčadi u kojoj se našao i Artem Milevskij, a 'Bijeli' su poveli već u 10. minuti golom Sandra Gotala. Splićani su na samom startu drugoga poluvremena zakomplicirali svoju situaciju nakon što je vratar Dante Stipica dobio crveni karton.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tudor je odmah povukao Milevskog i ubacio ovoga puta rezervnog vratara Kalinića, no Hajduk je s desetoricom morao nastavio braniti prednost iz prvog dijela. Sedam minuta prije kraja snage su izjednačene jer je pocrvenio i domaći igrač Štifanić.

Samo dvije minute kasnije Mijo Caktaš je promašio jedanaesterac da bi u 87. minuti iz još jednog kaznenog udarac Mario Maloča potvrdio pobjedu splitskog kluba zabivši za 2:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ćirin show vidjeli su gledatelji u Unešiću gdje je Zadar gostovao kod Zagore. Na vrućem terenu 'trener svih trenera' dočekan je ovacijama i poklonima, ali domaći igraču u početku susreta nisu bili skloni darovima.

Dapače, Zagora je povela već u sedmoj minuti kada je zabio Marin Bakić na asistenciju Mateja Ljubića. Zadrani su ipak do poluvremena preokrenuli rezultat golovima Ivora Weitzera (24) i Theophilusa Solomona (41), a ovaj potonji je svoj drugi gol, a Zadrov treći gol na utakmici postigao u 57. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do kraja je Zadar golovima Hrgovića iz jedanaesterca (73), te trećeg gola Solomona upisao uvjerljivu pobjedu nad Zagorom.

Dodajmo ovome da je utakmica šesnaestine finala Hrvatskog kupa između niželigaša Lekenika i Rijeke odgođena zbog lošeg stanja travnjaka u Lekeniku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Suci utakmice na čelu s Damirom Batinićem zbog izuzetno lošeg stanja travnjaka uslijed nedavnih poplava nisu mogli garantirati sigurnost igrača obiju momčadi, pa je susret otkazan.

Novi termin utakmice drugoplasirane momčadi Međužupanijske lige - Središte Zagreb i branitelja naslova Rijeke bit će određen naknadno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ostalim utakmicama 1/16 finala Hrvatskog kupa Novigrad je nadigrao Inter 2:0, Istra je povela 3:0 pa jedva izvukla pobjedu kod Slavonije u Požegi (3:2), Cibalia je pobijedila Bistru 2:0, dok je Osijek bio uvjerljiv protiv Vuteks Sloge (3:0).

GOŠK je pobijedio problemima rastrgani Pomorac sa čak 6:0, Šibenik je u gostima kod Podravca slavio s 3:1, dok je RNK Split bio siguran kod Segeste s 2:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo