BOJKOTOM PROTIV HNS-a / Sumrak hrvatskog nogometa ili opravdani hajdučki ustanak?

Sumrak hrvatskog nogometa ili opravdani hajdučki ustanak? Gotovo da nema osobe u Hrvatskoj koja nema svoje mišljenje o jučerašnjem bojkotu na Maksimiru i neodigranom derbiju. Kasno sinoć na Poljudu se okupilo, možda i osam tisuća navijača Hajduka - slavili su svoje igrače i upravu, koja danas traži ostavku cijelog vodstva Nogometnog saveza, a Zdravka Mamića proglašava glavnim krivcem za stanje u hrvatskom nogometu. Predsjednik Ivo Josipović, znakovito nije osudio Hajdukov bojkot, već je poručio da sve gubi smisao.

23.11.2014.
18:33
VOYO logo

Jedna od najbizarnijih scena u povijesti hrvatskog sporta sinoć se odvijala na Poljudu.

Igrači dočekani kao heroji ne jer su pobijedili, nego jer su se povukli. Kako oni kažu, solidarizirali su se sa navijačima koji nisu pušteni na utakmicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Hajduku se danas opravdavaju.

"Zato s ovog mjesta tražimo ostavke predsjednika HNS-a i cijelog Izvršnog odbora. Hajduk je ime i svi o njemu rado govore, i lijepo je čuti, Hajduk je, ako ne i jedan od najvećih klubova u našoj zemlji, stoljetni klub, ali nitko nema respekta prema tom klubu!" kazala je Branka Ramljak, predsjednica Nadzornog odbora Hajduka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Gospoda iz Dinama i HNS-a moraju shvatiti da ovako nećemo nigdje doći'

Na Pantovčaku danas druga pjesma.

Iako predsjednik nije podržao potez Hajduka, znakovito, u jeku političke kampanje nije ga ni osudio. Bojkot derbija u znak prosvjeda - velik broj njegovih potencijalnih birača s juga Hrvatske podržava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vidimo što se događa da sve to skupa gubi smisao i ako želimo imati nogomet kao sport, moramo promijeniti temelje na kojima danas počiva naš nogomet", rekao je predsjednik RH Ivo Josipović.

Ipak, Josipović je pozvao ministartvo sporta da počisti nered, ali i iz ministarstva oprezan odgovor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Treba hitno i detaljno utvrditi uzroke akoko bi se mogli povući konkretni potezi a za rješavanje ove ozbiljne situacije koja uz sportski postaje i društveni problem", osvrnuo se Fran Paškvalin, pomoćnik ministra sporta.

Dok se u Zagrebu političari boje izraziti stav, u Splitu su ovaj moment iskoristili za pridobivanje naklonosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nadam se da ovo nije početak rata između sjevera i juga, nepravda je učinjena", prokomentirao je Damir Ćosić, splitski gradski vijećnik.

"Nadam se da će i ovo što se dogodilo večeras ovdje da se stvari mogu rješavati samo dijalogom, a ne podcjenjivanjem klubova ili sredina ili na silu, što nažalost naši građani doživljavaju podcjenjivanjem sa strane HNS-a", kazao je Tomislav Alujević Grgas, splitski gradski vijećnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čak i HDZ, na čijim skupovima ponekad nastupa Zdravko Mamić, sad proziva Hrvatski nogometni savez.

"Hrvatski nogomet se ne igra radi navijača već samo radi jednog kluba i interesnih skupina vezanih oko jednog čovjeka. Iako se ovaj čin napuštanja utakmice čini radikalnim, vjerujemo kako će se napokon početi rješavati nagomilani problem", rekli su iz HDZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Zagrebu potpuno oprečan stav.

Situaciju možda najbolje opisuje Finac na privremenom radu u Hrvatskoj koji je jučer uživao u prekrasnoj atmosferi u ledenoj dvorani na utakmici Medveščaka i finskog kluba Jokerit, ali i čuo vijest o bojkotu derbija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A upravo ultrasima, odnosno navijačima s nasilnom prošlosti, ponavljaju u policiji, jučer je opravdano zabranjena kupnja ulaznica za utakmicu.

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo