pavasović i šokota za rtl / 'Reprezentacija ide po svijetu kao putujući cirkus, a HNS zaobilazi Split'

Nesuđeni derbi između Dinama i Hajduka, koji se u subotu popodne trebao odigrati na Maksimiru, podigao je mnogo buke u medijima, a komentari stižu sa svih strana. Kratki intervju za RTL dao je bivši napadač Dinama i hrvatske reprezentacije Tomo Šokota. Nastalu situaciju je prokomentirao i Ljubo Pavasović, član Nadzornog odbora Hajduka.

24.11.2014.
13:23
VOYO logo

Ni dva dana nakon otkazivanja najvećeg hrvatskog derbija, strasti se ne stišavaju, naprotiv, postaju sve glasnije i komentari dolaze sa svih strana.

Navijačka skupina Torcida najavila je veliki prosvjed protiv Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) koji će se održati 29. studenog na splitskoj Rivi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Torcida će detalje svoje akcije objaviti na novinarskoj konferenciji u srijedu, no pozvali su sve navijače Hajduka da dođu na ovaj mirni prosvjed i još jednom upozore na stanje u hrvatskom nogometu.

Torcida otkrila svoj sljedeći potez u borbi protiv HNS-a

'To što huligan nije mogao na stadion, ne prihvaćam kao opravdan razlog'

Sazvana hitna sjednica HNS-a, Grčić: Vrijeme je da se uvede malo reda i u hrvatski nogomet

U intervjuu za RTL, svoje je mišljenje ponudio i bivši napadač Dinama i reprezentacije, Tomo Šokota, koji je nedavno zajedno sa Darijom Šimićem, Silvijom Marićem i Igorom Bišćanom proveo akciju 'Zajedno za Dinamo', kojom su htjeli ukazati na probleme u hrvatskom prvaku i pomoći navijačima da se izbore za svoja prava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nekad pred mrežom ubojiti Šokota nije bio na maksimirskoj tribini jer, kako sam kaže, već godinama nije uživo pogledao neku utakmicu.

''Ovakva reakcija od strane Hajduka općenito nije dobra za hrvatski nogomet, no ona je posljedica nečega što se već dugo vremena događa u njemu, sve je više navijača uključenu u borbu protiv HNS-a, evo čak su počele reagirati i neke političke stranke. Čeka se samo što će se dogoditi sutra, jer kada lavina krene, tešku ju je zaustaviti'', uvjeren je Šokota.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje može li se trenutno stanje u hrvatskom nogometu ikako opravdati odgovara: ''Ne može. Cijela stvar prerasta u lakrdiju, u kaos, a to se odražava u Splitu u Hajduku, to se odražava u svemu što se događa oko Dinama, a naposljetku i u onome što se dogodilo u Milanu. Sigurno je da, dok god je trenutna vlast na čelu HNS-a, stvari neće postati bolje'', uvjeren je Šokota, no ipak dodaje kako vjeruje u promjenu, došla ona prije ili kasnije.

Bivši napadač dodaje i kako se ne planira dodatno uključiti u rješavanje situacije jer je učinio koliko je mogao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Gledajte, mi smo učinili koliko je u našoj moći. Željeli smo pokazati da se tu ne radi o huliganima, već o normalnim navijačima, nismo nikog išli rušiti, već samo ukazati na probleme u našem nogometu koji su sad, vjerujem, evidentni. Mi smo svoje napravili, postoje institucije koje trebaju rješavati te probleme, mi smo napravili koliko možemo za to da ljudi ponovno idu s užitkom na utakmice.''

A kao jedino rješenje za probleme Šokota vidi – ostavku vladajućih. ''Da, mislim da je to rješenje. Navijači sigurno neće odustati od svoje borbe, to su ipak Torcida i Bad Blue Boysi, a oni su jako privrženi svome klubu'', zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za RTL nastalu situaciju je prokomentirao i Ljubo Pavasović, član Nadzornog odbora Hajduka.

Hrvatski nogometni savez još se nije očitovao u vezi subotnjeg derbija, a Pavasović je jasno rekao što misli o njihovoj šutnji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da je to jedan u nizu neodgovornih postupaka HNS-a. Naime, događanja su bila takve vrste da su nužno tražila komentar HNS-a, no kako smo vidjeli, izostali su, nitko se nije oglasio, predsjednika nema, tako da to mogu komentirati kao neodgovorno", kazao je Pavasović.

Dodao je kako se Hajduk i dalje drži svojih zahtjeva: "Hajduk nema nikakvog izbora ustrajati na svojim zahtjevima jer nikakvog pomaka za nas ne može biti ukoliko naši zahtjevi ne budu usvojeni. S druge strane, naši zahtjevi su od šireg društvenog interesa, tako da očekujemo širu podršku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Javila se priča kako će Hajduk biti lakše kažnjen kako bi se smirile strasti: "U ovoj cijeloj priči potpuno je nebitno kako će Hajduk biti kažnjen. Čak i blago kažnjavanje bi pokazalo slabost i nemoć HNS-a i stvarno ne razbijam glavu o tome kako ćemo biti kažnjeni", naglasio je Pavasović.

Osvrnuo se i na mogući scenarij uzmaka izvršnog dopredsjednika Dinama, Zdravka Mamića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mene Zdravko Mamić ni osobno ni u smislu nogometa ne zanima. On je čovjek koji vlada jednim nogometnim klubom, a to nije moj klub, i kao takav me niti najmanje ne zanima. Ono, što mene zanima, je HNS i ravnopravnost unutar njega. Zanima me gostovanje hrvatske reprezentacije u Splitu i činjenica da reprezentacija kao putujući nogometni cirkus hoda okolo po svijetu, a da u drugi hrvatski grad po veličini nije navratila već puno godina", izjasnio se član Nadzornog odbora Hajduka.

"Hajduk je spreman ići daleko onoliko koliko bude potrebno da bi zaštitio svoje interese", naglasio je Pavasović.

Na pitanje o mogućoj Brbićevoj kazni i kako će se Hajduk po tom pitanju postaviti, rekao je: "Ja ne vidim načina na koji bi Brbić bio kažnjen, s obzirom da je odluku o neigranju subotnjeg derbija donio Nadzorni odbor, ne Marin Brbić. Bilo kakvo kažnjavanje bilo bi samo nastavak nasilja i nad pravnim propisima i nad Hajdukom".

Politika je već duže kontra HNS-a, a o mogućoj podršci vlasti izjasnio se: "Ja sam potpuno apolitičan čovjek. Politiku ne želim niti želim da se ona bavi sa mnom. Hajduk je apolitičan klub, ne pripada ni HDZ-u ni SDP-u, ni ljevici ni desnici, već isključivo ljudima koji ga vole, i njegovim navijačima", zaključio je Pavasović.

Više o ovoj temi gledajte u RTL-u Danas od 18:30 sati!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo