josip brezni za rtl / 'To što huligan nije mogao na stadion, ne prihvaćam kao opravdan razlog'

Povjerenik lige Josip Brezni za RTL je rekao kako je neupitno da će se subotnji derbi na Maksimiru registrirati kao 3:0 bez borbe, te naglasio kako nema nikakvih opravdanih razloga da se utakmica nije mogla odigrati.

24.11.2014.
16:23
VOYO logo

Po komunikaciji delegata Lina Roše, s povjerenikom za natjecanje HNL-a Josipa Breznija, činjenica je u zapisniku da je "Hajduk odbio nastupiti". Jasno je da će povjerenik lige Josip Brezni shodno propozicijama registrirati utakmicu Dinamo - Hajduk 3:0 bez borbe.

"Odmah poslije neodigrane utakmice, preuzeo sam dokumentaciju i zapisnik utakmice od delegata. U međuvremenu sam zatražio i da mi sudac i četvrti sudac daju još malo dopunskih informacija o događanjima i o tijeku kako je došlo do toga da se utakmica ne odigra, iako iz zapisnika nedvojbeno proizlazi da je momčad Hajduka odbila nastupiti. Kad to danas prikupim, slijedi odluka o registraciji utakmice, i nakon toga se cijeli predmet predaje disciplinskom sucu na daljnje postupanje", izjasnio se Brezni za RTL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Donio je odluku, prema kojoj se prekinuta utakmica posljednjeg kola domaćeg prvenstva, mora registrirati kao pobjeda Dinama rezultatom 3:0.

"Nažalost, pravilnik je tu vrlo jasan i nema druge mogućnosti. Utakmica će biti registrirana kao 3:0 i dalje će disciplinski sudac odlučivati o eventualnim sankcijama", naglasio je Brezni.

Sazvana hitna sjednica HNS-a, Grčić: Vrijeme je da se uvede malo reda i u hrvatski nogomet

'Reprezentacija ide po svijetu kao putujući cirkus, a HNS šuti'

"Ono, što je u zapisniku navedeno, predstavnik Hajduka je prije 15 sati preuzeo knjižice od igrača i rekao da oni utakmicu neće igrati. Oduzimanjem knjižica, automatski je dao do znanja da utakmice nema. Sudac je išao u kabinu, kapetana pitao idu li van, i to čak dva puta, a oni su odbili i tu je sve jasno. O daljnjoj odgovornosti, možda nekih drugi osoba ili igrača, odlučit će disciplinski sudac", kazao je Brezni za RTL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je kako nema nikakvih opravdanih razloga da se utakmica na Maksimiru ne odigra.

"Apsolutno ne može biti opravdani razlog to što neki huligan, koji ima zabranu dolaska na stadion, nije ušao na stadion. To ne mogu prihvatiti", zaključio je Brezni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više o ovoj temi gledajte u RTL-u Danas od 18:30 sati!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo