Nastavlja se kriza / HNS ogorčen potezom Hajduka, ali poziva na razgovor

Održana je dugoočekivana sjednica Izvršnog odbora HNS-a koji je izrazio ogorčenje potezom Hajduka, zatražio kazne za to, ali i pozvao na razgovor. Istodobno je u Splitu održana burna sjednica Gradskog vijeća na kojoj su navijači dobili novi mandat za biranje Nadzornog odbora, grad je najavio plaćanje dugova kluba te građanima najavio anketu o budućnosti kluba.

25.11.2014.
18:57
VOYO logo

Umjesto koncesije na 25 godina za upravljanje Hajdukom, Našem Hajduku mandat na četiri godine za izbor Nadzornog odbora. Odluka o koncesiji je odgođena, bit će donesena nakon ankete Splićana.

"Mi ćemo napraviti sve sa naše strane da riješimo ovaj sukob koji je mogao postati ozbiljan. Nadam se da će svi prihvatiti da situaciju treba smiriti i svest ju na normalni dijalog", izjavio je IvoBaldasar, gradonačelnik Splita.

'Hajduku nećemo otpisati dug, ali ćemo mu pomoći dokapitalizacijom'

'Da smo prije raspravili o nekim stvarima, možda do ovoga ne bi došlo'

U HNS-u ni ne pomišljaju na ostavke: 'Ovo je ozbiljan pokušaj udara!'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šuker povukao još jedan potez koji spada u rubriku 'vjerovali ili ne'

'Hajduku nećemo otpisati dug, ali ćemo mu pomoći dokapitalizacijom'

"Koliko je glasna ta rulja ljudi koja će sigurno sada još više narasti... Evo vidjeli ste već, kako smo zakašljali u subotu, tako su se svi razboljeli danima kasnije", poručio je BojanIslamović, član udruge Naš Hajduk.

Dug Hajduka za komunalnu naknadu rješit će se dokapitalizacijom od strane Grada, kao reprogramiranje obveza vezanih za kredit. Na Gradskom vijeću bilo je burno i naravno u znaku derbija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija je intervenirala i u Zagrebu pred nogometnim savezom. Sazvana je hitna sjednica, na čelu sa Zdravkom Mamićem jer kapetana Šukera u važnom trenutku za hrvatski nogomet nije bilo.

"On je u Bangkoku na sjednici koju je organizirala FIFA. On će se vratiti iste sekunde kada mu te obaveze prođu", ispričao ga je DamirVrbanović, izvršni predsjednik HNS-a.

Što se subotnjeg poteza Hajduka tiče u savezu su jasni, iznenađeni i ogorčeni činjenicom što se ovo dogodilo upravo na derbiju između Dinama i Hajduka i da je ovakav novogemtni velikan kao što je Hajduk izabrao ovakav put", poručio je Vrbanović.

No što se trulih odnosa sa Hajdukom tiče, u Savezu napokon pružaju ruku..

"Možda smo i mi pogriješili... HNS prihvaća činjenicu da možda u segmentu našeg rada nije bilo sve kako to odgovara nekim klubovima, posebice Hajduku".

Pozvali su iz HNS-a čelnike Hajduka na hitan i neodgodiv sastanak.

"Ja sam već prije rekao da se nadam da će biti razuma i sluha te da ćemo krenuti konstruktivno... Od razgovora ne treba bježati", kazao je MarinBrbić, predsjednik Hajduka.

Na tom bi sastansku trebalo sudjelovati i ministarstvo sporta.

"Ministarstvo jako malo može toga učiniti, znate koje su ovlasti ministra i ministarstva", poručio je Vedran Mornar, ministar sporta.

O zahtjevu Hajduka za ostavkama u HNS-u nisu raspravljali. Pružena je ruka pomirenja, no pravi dugoročni pomaci jopš su jako daleko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo