Baldasar o današnjoj sjednici / 'Hajduku nećemo otpisati dug, ali ćemo mu pomoći dokapitalizacijom'

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar otkrio je RTL-u Danas kako je Našem Hajduku produžen mandat na četiri godine za izbor članova Nadzornog odbora, kao i odluku da će Split ući u dokapitalizaciju 'bilih'.

25.11.2014.
19:01
VOYO logo

Umjesto koncesije na 25 godina za upravljanje Hajdukom, Našem Hajduku mandat na četiri godine za izbor Nadzornog odbora. Odluka o koncesiji je odgođena, bit će donesena nakon ankete građana i građanki Splita.

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar otkrio je RTL-u Danas što se točno događalo na današnjoj maratonskoj sjednici Gradskog vijeća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Anketu smo dogovorili na Vijeću. Ona se neće dogoditi odmah. Prije svega, moramo formirati Povjerenstvo koje će se sastojati od predstavnika Hajduka, navijačkih udruga, posebno Naš Hajduk, gradskih vijećnika i predstavnika Grada. Onda ćemo formulirati pitanja koja ćemo dati građanima, koji su većinski vlasnici Hajduka, na glasovanje", rekao je.

Iako su prvotno tražili 25 godina, predstavnici udruge Naš Hajduk dobili su priliku iduće četiri godine birati Nadzorni odbor Hajduka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi smo im na neki način produžili ono što su već dobili prije tri godine. Dakle, riječ je o pravu da oni organiziraju demokratski izbor Nadzornog odbora Hajduka. Oni tehnički riješavaju te izbore - pozvat će sve one koji su zainteresirani da budu članovi Nadzornog odbora i kontroliraju rad Hajduka i Uprave. Na temelju toga, oni predlažu Gradskom vijeću ljude koji zatim izabire Nadzorni odbor", istaknuo je.

Osim toga, vijećnici su također odlučili kako će Split otpisati komunalni dug Hajduku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hajduk je naša imovina, naše vlasništvo. Riječ je o nekom vidu pomoći Hajduku, koji ima određenih financijskih poteškoća. No, nećemo im otpisati dug, nego ćemo s tim dugom ući u dokapitalizaciju Hajduka", pojasnio je gradonačelnik Splita.

Baldasar je pozvao i na smirivanje tenzija te naglasio potrebu da se sjedne i smireno porazgovara s HNS-om. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan boji li se navijača, odgovorio je: "Nemam se što bojati navijača. Oni rade svoj posao. Međutim, ja moram čuvati imovinu grada i paziti na zakone i zakonitosti. Navijači uvijek traže više. Ono što mi možemo učititi jest paziti na imovinu, zakone i da navijači ne pretjeraju".

Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo