Čelnici Splita na presici / 'Drago nam je zbog današnjih pomirljivih tonova od strane HNS-a'

Image
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar (SDP), predsjednik HDZ-ova kluba vijećnika u Gradskom vijeću Petar Škorić i tajnik udruge "Naš Hajduk" Bojan Islamović poduprli su u utorak navečer na konferenciji za novinare današnja pomirljiva stajališta Izvršnog odbora HNS-a.

25.11.2014.
19:42
Ivana Ivanovic/PIXSELL
VOYO logo

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar (SDP), predsjednik HDZ-ova kluba vijećnika u Gradskom vijeću Petar Škorić i tajnik udruge "Naš Hajduk" Bojan Islamović poduprli su u utorak navečer na zajedničkoj konferenciji za novinare današnja, kako su rekli, pomirljiva stajališta Izvršnog odbora HNS-a u vezi s rješavanjem teškoća nakon neodigranog derbija Dinamo-Hajduk.

Njih su trojica izjavili kako je danas jednoglasno prihvaćenim zaključcima na splitskome Gradskom vijeću u vezi s Hajdukom pokazano zajedništvo svih političkih opcija u Splitu i navijača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Drago mi je zbog današnjih pomirljivih tonova iz HNS-a i da smo svi svjesni kako je novonastala situacija mogla eskalirati u mnogo teži problem", istaknuo je Baldasar. Kako je rekao, svi moraju biti svjesni stanja u koje su se doveli, a pogotovo je važna svijest da je hrvatski nogomet "sam sebe doveo u situaciju da postane potpuno sramotan i bespotreban".

"Nešto je trulo i još trune u hrvatskom nogometu. Mi smo spremni napraviti sve da se sukob smiri", istaknuo je Baldasar. Najavio je da će se izaslanstvo iz Splita koje bude sudjelovalo u pregovorima s HNS-om zauzimati za to da se Hajduk ne tretira kao do sada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tražimo ravnopravnost za Hajduk i ne može se više tako tretirati jedan veliki klub iz jedne velike hrvatske regije", istaknuo je.

Komentirajući to što se danas nije odlučilo o zahtjevu udruge "Naš Hajduk" da joj se dodijele 25-godišnja upravljačka prava u Hajduku, Baldasar je rekao kako su danas u Gradskome vijeću "svi modificirali svoje prijedloge u interesu zajedništva".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje zbog čega su danas blizu zgrade Gradske uprave bili policajci dok se u njoj održavala sjednica, Baldasar je odgovorio kako je osobno pozvao policiju jer je sjednica bila "visokog rizika kao što su visokog rizika i utakmice između Hajduka i Dinama".

Predsjednik HDZ-ova kluba vijećnika u Gradskome vijeću Petar Škorić izjavio je kako je današnje zajedništvo pokazalo da "svi imaju iste emocije i razmišljaju na sličan način kad je u pitanju Hajduk".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istaknuo je kako vjeruje da današnji zaključci Izvršnog odbora HNS-a i Gradskog vijeća otvaraju novu stranicu u povijesti hrvatskog nogometa. Dodao je kako će Dinamo i Hajduk ponovno biti bratski klubovi koji će njegovati sportsko rivalstvo.

Tajnik udruge "Naš Hajduk" Bojan Islamović rekao je kako je današnjim zakljčcima splitskoga Gradskog vijeća toj udruzi omogućeno da priprema izbor novoga Nadzornog odbora Hajduka, "što znači opstanak koncepcije 'narodnog kluba' u sljedeće četiri godine".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priznao je kako je očekivao da će udruga "Naš Hajduk" kroz koncesiju danas dobiti upravljačko pravo na 25 godina, što se nije dogodilo, ali, dodao je, "o dugoročnosti će još pričati".

Komentirajući današnja stajališta Izvršnog odbora HNS-a, Islamović je rekao kako je dosad bio "monolog HNS-a", ali je očito da je subotnjim okupljanjeme navijača Hajduka na Poljudu nakon povratka Hajduka iz Zagreba i neodigranog derbija poslana poruka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tad je rečeno odlučno 'stop' i odlučno 'ne' takvom monologu i mislim da su u HNS-u to očito dobro shvatili", istaknuo je Islamović.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo