ZDRAVKO MAMIĆ BEZ ZADRŠKE / 'To je najbezobrazniji i najdrskiji čin u povijesti našeg nogometa!'

Nogometaši Dinama jutros su otputovali u Rumunjsku gdje sutra igraju utakmicu petog kola Europske lige protiv Astre, a u zračnoj luci Pleso s novinama je razgovarao Zdravko Mamić.

26.11.2014.
9:47
VOYO logo

Dinamovi nogometaši jutros su otputovali u Rumunjsku gdje u četvrtak igraju utakmicu petog kola Europske lige protiv Astre, a u zračnoj luci Pleso s novinama je razgovarao Zdravko Mamić.

Tema se, sasvim očekivano, vrtjela više oko aktualnog kaosa u hrvatskom nogometu, a sam je Zdravko bio ljut na medijske reakcije u vezi cijele situacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Neću razgovarati s vama o nogometu zato jer su vaši urednici vrlo nekorektni i 99 posto što ste pisali u posljednjih tjedan dana je neistina i laž. I zato se neću s vama svađati. Ja vas poštujem, vi radite svoj posao, prodajete svoje novine, vijesti... ali vam kažem odgovorno, gledam vas sve u lice i oči, 99 posto onoga što ste napisali i objavili je - laž! Vi znate da ja uvijek govorim iskreno i ne želim se svađati. Nikad vas nisam odbio, ali štp ću praviti predstavu i sudjelovati u toj vrsti laži i manipulacije", obrecnuo se šef Dinama na predstavnike medija.

"Ne sjećam se kada sam išao na put sretniji i veseliji. Dva su razloga. Prvo, da pobjegnem iz ovog hrvatskog gliba, a drugo je pun optimizma, nade i veselja da ćemo sutra u Rumunjskoj ostvariti pobjedu i korak prema boljem rezultatu", prokomentirao je Mamić put u Rumunjsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novinare je ipak zanimalo njegovo mišljenje o neodigranom derbiju u subotu.

"Neću ni o neodigranom derbiju jer ćemo otvoriti Pandorinu kutiju. Razgovarat ćemo o nečemu što je već izlizano, što je obrađeno 500 puta, pa valjda je svakoga stid da utakmica nije odigrana. To je jedino važno, sve ostalo su spinovi, laži, pozicioniranje stvari za nekakav stav...To je nešto što je dosad, neodigravanje utakmice, jedan najdrskiji i najbezobrazniji čin koji se dogodio u povijesti hrvatskog sporta i hrvatskog nogometa. I o tome treba pisati, i to treba osuditi, a sve ovo drugo nije važno", dodao je Mamić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novinare je zanimalo i njegovo mišljenje o tome kako će Dinamo izgledati iz razloga što već dugo vremena nije odigrao utakmicu, prvo zbog reprezentativne stanke, a zatim zbog odgođenog derbija.

''Teško je reći. S jedne strane sada zasigurno imamo dovoljno svježine, ali s druge nam fali taj bitan kontinuitet utakmica. No, bio sam na posljednjem treningu i mogu reći da je raspoloženje dobro i da će svatko tko će igrati dati sve od sebe i zato se nadamo najboljem ishodu'', ipak je optimist Mamić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ono što predstavlja dodatnu poteškoću i teret na koji Modri nemaju utjecaja je činjenica da Salzburg ne smije izgubiti u Glasgowu.

''Objektivno da Salzburg ne izgubi od Celtica, kao i da Dinamo pobijedi u Rumunjskoj, ali to je nogomet, sve je moguće i zato ga volimo. Mi u svakom slučaju moramo težiti dobrom rezultatu, dosta je prosipanja bodova, važno je sutra pobijediti, a onda dobivamo novi motiv za posljednje kolo'', kaže Mamić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo