Ćiro o derbiju / 'Rijeka nije imala svoj dan, prvenstvo je još uvijek otvoreno'

Dinamo je u derbiju 18. kola na Maksimiru pomalo neočekivano pomeo Rijeku sa 3-0. Modri su tako potvrdili jesenski naslov, no ovotjedni gost RTL Lige Miroslav Blažević tvrdi kako prvenstvo još nije riješeno.

8.12.2014.
8:54
VOYO logo

Dinamo je u derbiju 18. kola na Maksimiru pomalo neočekivano pomeo Rijeku sa 3-0. Dok je najubojitiji napadač HNL-a Andrej Kramarić s jedne strane promašivao nemoguće, momci u modrom su bez problema iskorištavali svoje šanse i potvrdili zasad nedodirljiv status u domaćem prvenstvu.

Gost RTL Lige bio je bivši izbornik hrvatske reprezentacije i aktualni trener Zadra Miroslav Blažević koji, kao i Joško Jeličić, smatra da prvenstvo još nije završeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Iskustvo nas uči da je prvenstvo u ovakvoj situaciji, gdje je Dinamo osigurao jesenski naslov sa sedam bodova prednosti, već završeno. No, Rijeka ima sjajnu momčad, do kraja ima još mnogo utakmica, nitko se ne može opustiti, pa ni Dinamo'', rekao je Jeličić.

S njim se složio i Ćiro, koji smatra kako senzacija s Kantride u subotu na Maksimiru jednostavno nije imala svoj dan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Rijeka je ovdje možda imala i nesreće. Bilo bi nezgodno umanjiti zaslugu Dinamovim igračima, ali je sigurno da Rijeka nije bila u pravom izdanju. Ipak, smatram kako će se oni konsolidirati i kako je usprkos tih sedam bodova sve još uvijek otvoreno'', rekao je.

Trener Zadra prokomentirao je i šanse oba kluba u predstojećim europskim ogledima, iako ih očekuju u sasvim drukčijem raspoloženju. Rijeka naime, u slučaju pobjede može prezimiti u Europi, dok kod Dinama nije takav slučaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Kod Rijeke možda postoji i previše optimistično raspoloženje. Morat će odraditi jednu zaista vrhunsku utakmicu, spremni nadmašiti svoje objektivne kapacitete, ako žele imalo šanse za podvig, što nije isključeno i što im ja želim od svega srca, rekao je Ćiro, a zatim se okrenuo Dinamu:

''Dinamo očekuje jedna utakmica čiste formalnosti. Ipak, ona je internacionalnog karaktera, a svaka takva utakmica nosi dodatni motiv. Ja se nadam, bolje rečeno, očekujem pobjedu kako bi Dinamo malo isprao svu gorčinu nakon debakla u prošlom kolu, jer ono je bio debakl'', zaključio je Ćiro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo