rukavina odaje počast / 'Šimunić je svugdje ostavio dubok trag, tako ga trebamo i pamtiti'

Dinamo je zaključnom pobjedom na Maksimiru u 19. kolu 1. HNL ostvario rekordan učinak - 19. kola bez poraza, s 15 upisanih pobjeda i samo četiri remija. Unatoč tomu, kada modra kola stignu na europsko tlo, idu samo nizbrdo.

15.12.2014.
10:29
VOYO logo

Dinamo je na Maksimiru u 19. kolu 1. HNL pobjedio preporođeni Slaven Belupo s 3-2, a polusezonu završio sa stilom. 15 pobjeda i četiri remija rekordan su učinak u dosadašnjoj povijesti HNL-a.

Ipak, rijetke su pristalice kluba proslavile naslov uoči zimske stanke, naime, Dinamo je jučer s tribina Maksimira pratilo samo 710 gledatelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Dinamo je apsolutno zasluženo postavio rekord, njihov je učinak u domaćem prvenstvu impresivan. No, problem Europe traje već godinama, a uz to se naravno, veže i problem nedostatka publike na tribinama. Što se tiče same momčadi, Dinamo ima napadački potencijal na europskom nivou, no njihove obrambene linije su na daleko nižoj razini. I u utakmici sa Slavenom je zadnja linija bila blago rečena loša i tu leži jedan od osnovnih problema'', prokomentirao je Jeličić.

Od Dinamova se dresa jučer oprostio i Joe Šimunić, a trener Osijeka Tomislav Rukavina smatra kako se bivšem reprezentativcu, unatoč slabijoj formi pri kraju karijere, mora odati počast za sve zasluge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Treba prije svega reći da je Šimunić velik igrač koji je ostavio značajan trag i u Dinamu, i u europskim klubovima te u reprezentaciji. Na tome svemu mu se treba zahvaliti i pamtiti ga po tome kako je velik igrač bio'', rekao je Rukavina.

Osim njega, iz kluba će tijekom zime zasigurno otići i Luis Ibanez, a Jeličić smatra da su preostale alternative u obrani dobra zamjena u okvirima HNL-a, ali nikako i u europskim:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Učinak u prvom dijelu sezone dokaz je da su preostala rješenja u obrani dovoljna za HNL, ali nikako i za nešto više, za europski iskorak, a smatram da se već sada treba gledati unaprijed na iduću sezonu.''

O portugalskim pojačanjima Rukavina nije mogao donijeti objektivan sud: ''Sigurno je da su to dobri igrači, ali tim dečkima treba vrijeme da se prilagode, u Dinamu je to jako teško ostvariti jer najveće ispite imaju upravo na samom početku sezone u europskim okvirima'', rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo