LIGA 10 NUDI SPEKTAKL / Pogledajte pregled dosadašnjeg dijela sezone

Po prvi put Liga 10 i odmah – spektakl. Dosad je u prvenstvu odigrano 40 utakmica, palo preko stotinu pogodaka, igralo se često pred punim tribinama. Atraktivnih je utakmica bilo pregršt, a evo onih najzanimljivijih.

8.9.2013.
23:34
VOYO logo

Već u drugom kolu, na Poljudu prvi jadranski derbi, Rijeka spremna za dokazivanje, Hajduk opterećen financijskim brigama. Ipak, već u 28 minuti, Kuasi probija stranu, a Maglica iz gužve zabija za 1:0.

Dominirao je nakon toga Hajduk, promašivao, a Rijeka zabila za 1:1, nakon pogreške splitske obrane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Derbi ipak nije prošao bez trzavica, Igor Tudor se ljutio na stanje očajnog, koncertom uništenog travnjaka, a Matjaž Kek jer se Tudor dotaknuo riječkog prijateljstva s Dinamom.

"Ne volim kad se priča o mojoj ekipi. Nek' prvo pomete pred svojim pragom, pa nek' onda gleda preko brda", poručio je Kek Tudoru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pogled prema vrhu Hajduku se pružio nakon trećeg kola i utakmice na Parku mladeži protiv Splita.

U petom kolu se očekivala dominacija Dinama protiv Hrvatskog dragovoljca, no u Kranjčevićevoj smo vidjeli prve znake Dinamove slabosti. Utakmica je završila 1-1, a Jurčić je kritizirao svoje, još uvijek siguran u pakt s Mamićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamovo iskupljenje u Kranjčevićevoj uslijedilo je u šestom kolu kada su tamo dočekali Lokomotivu i u gradskom derbiju slavili s 2:1.

U tom šestom kolu, tad već uzavrela Rijeka, dočekala je razočaranje otvaranja sezone - Split. Rijeka je remijem 1:1 tako propustila doći na vrh ljestvice, dok je Split na teškom gostovanju prekinuo crni niz tri poraza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sigurno da je bila teška atmosfera u klubu, svi su bili u jednom šoku, no zahvalio bi se mojim igračima i upravi koja je ima povjerenje u mene", izjavio je tada trener Splita Stanko Mršić

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

U posljednjem kolu prije reprezentativne stanke, Hajduk je gostovao u Osijeku i umjesto slavlja, doživio poraz nakon što je Saša Novaković ovako pogodio u 90. minuti za bijeg Osijeka iz opasne zone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vidjeli ste kako su dečki ginuli i ja im od srca zahvaljujem na svemu ovome što su napravili. Kako za klub, tako za sebe i normalno i za mene", izjavio je Davor Rupnik, trener Osijeka.

Isti dan  Dinamo je potvrdio povratak u formu, s 3-1 je razbijena Istra, s time da su za 'Modre' zabijali Bećiraj - na asistenciju Sammira, pa Soudani, ponovno nakon pomoći Sammira, te na kraju Fernandez, nakon spektakularnih škarica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvenstvo se zahuktalo ali pravi spektakl tek slijedi, za tjedan dana kada se na Poljudu igra najveći derbi, onaj Hajduka i Dinama.

Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo