tINEDJŽER SRUŠIO MODRE / Hajduk pred prepunim Poljudom dobio nepobjedivi Dinamo!

Image
Foto: Tino Juric/PIXSELL

Ovom pobjedom drugi Hajduk se primakao vodećem Dinamu na bod zaostatka te mu nanio prvi poraz ove sezone.

14.9.2013.
20:57
Tino Juric/PIXSELL
VOYO logo

U derbiju 9. kola Prve hrvatske nogometne lige Hajduk je u subotu na Poljudu pred 30.000 gledatelja pobijedio Dinamo 2-0, te se je primaknuo "modrima" na samo bod zaostatka. Oba gola za Hajduk postigao je 18-godišnji Mario Pašalić, u 49. i 69. minuti.

Branko Ivanković, koji je naslijedio otpuštenog Krunu Jurčića, loše je započeo treći mandat na trenerskoj klupi Dinama, porazom u najvećem hrvatskom derbiju. Osim poraza, treba ga brinuti i loša igra "modrih" uoči starta Europske lige, odnosno utakmice protiv ukrajinskog Černomoreca u četvrtak. S druge strane, Hajduk je do oba gola došao na istovjetan način, nakon kornera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvo poluvrijeme spada među najdosadnije u povijesti Prve lige, zabilježili smo tek jednu šansu. U 35. minuti veznjak Dinama Fernandes proigrao je petom Pamića, koji sa 10 metara puca ravno u vratara Kalinića.

Na startu drugog poluvremena, u 49. minuti, Hajduk je poveo. Haris Bukva, koji je nedavno stigao iz austrijskog Sturma, izveo je korner, a Pašalić se je najbolje snašao i zabio za 1-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvadeset minuta kasnije, isti scenario. Bukva ponovno izvodi korner, a Pašalić je ponovno strijelac.

Do kraja utakmice Dinamo je imao priliku smanjiti. U 77. minuti Halilović je uposlio Fernandesa, koji gađa dalji kut, ali Kalinić je izbacio u korner. Iz kornera nova prilika za Dinamo, Šimunić je glavom spustio loptu za Čopa koji iz neposredne blizine iz poluvoleja puca iznad gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon utakmice najsretniji je bio dvostruki strijelac, 18-godišnji Mario Pašalić, koji je kazao:

"Za ovo se živi. Zabiti dva gola u derbiju protiv Dinama, pa to ne možeš niti sanjati".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon odigranih utakmica 9. kola Prve HNL-e, u RTL-ovom studiju nogometni eksperti RTL-a ugostit će iskusnog i cijenjenog Antu Čačića, sadašnjeg trenera slovenskog prvaka Maribora i nekadašnjeg trenera Dinama s kojim je trijumfirao u prvenstvu i kupu u sezoni 2011/12.

Ovaj vikend posvećen je derbiju HNL-a, vječnom dvoboju Hajduka i Dinama. Doznat ćemo sve pojedinosti i pogledati reportažu s utakmice te analizirati igru dva najveća hrvatska kluba. Komentirat ćemo prve poteze Branka Ivankovića nakon njegovog povratka na klupu Dinama i Igora Tudora, Hajdukovog stratega. Iako je analiza HNL-a u prvom planu, osvrnut ćemo se i na Europsku ligu i nastupe Maribora i Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"RTL Liga" na rasporedu je u nedjelju, 15. rujna u 22 sata.

fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo