HIT O KOJEM PRIČA CIJELA EUROPA / Zavodnik Onur se vraća na RTL!

Image
Foto: RTL

RTL Televizija otkupila je prava za emitiranje dugo očekivane nagrađivane turske serije o kojoj se naveliko priča u cijeloj Europi. Nikad prežaljeni Onur iz '1001 noći' ove će se jeseni vratiti na RTL u obliku još atraktivnijeg lika - turskog sultana Sulejmana I.

14.5.2012.
11:19
RTL
VOYO logo

Sultan Sulejman počeo je vladati  carstvom u dobi od 26 godina, nakon smrti oca 1520. Nastojao je izgraditi snažnije, nepobjedivo i još veće carstvo nego što je bilo ono Aleksandra Makedonskog.

Tijekom svoje 46-godišnje vladavine, Sulejman je postao poznat kao najveći ratnik i vladar Istoka i Zapada. No, kao mladić, Sulejman nije bio svjestan kako će njegova vladavina biti označena kao vrhunac Otomanskog carstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: RTL
Image
Foto: RTL

Serija prati njegovu  priču, odnos sa suprugom, majkom, ali i mladom Aleksandrom La Rosse, kćeri ukrajinskog ortodoksnog svećenika, zarobljenu u otomanskom haremu. Gledatelji će upoznati svijet novog vijeka kada će se moć borbe, intrige, igra ambicija, ali i odnosi između muškaraca i žena sudarati i stvarati nevjerojatnu  ljubavnu priču inspiriranu poviješću.

U glavnoj, naslovnoj ulozi, izvanredno se snašao, Hrvatima već poznat turski glumac, Halit Ergenç. Iako ga se svi sjećamo kao zavodnika Onura iz serije 1001 noć, posve je nedvojbeno da ga je uloga sultana Sulejmana još više proslavila, što, sudeći prema napisima u turskim tjednicima, njegovoj supruzi i kolegici po struci, Bergüzar Korel, nije nimalo drago.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, skoro svakog tjedna se po medijima spominje njihov raspad braka uzrokovan navodnim Ergençovim nevjerama, ponajviše s kolegicom na setu serije, zanosnom glumicom njemačkog podrijetla, Meryem Uzerli, koja u Sulejmanu Veličanstvenom igra Hurem, jednu od glavnih uloga.

Serija je 'pomela' konkurenciju na prošlogodišnjoj dodijeli nagrada Antalya Television Awards (ekvivalent američkoj nagradi Emmy), osvojivši 4 statue, pa i onu najvrjedniju – za najbolju dramsku seriju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Serija je također izazvala brojne kontroverze u islamskom svijetu, pogotovo jer je sultan Sulejman predstavljen kao nemoralan čovjek koji ne poštuje ljude, a sklon je i nedopuštenim zadovoljstvima.

Gledatelji su uputili preko 70 tisuća pritužbi turskoj televizijskoj kući Show TV zbog negativnog predstavljanja povijesti i povijesne ličnosti, no gledanost serije je ostala ista. Naime, svakodnevno je gleda preko 50 posto Turaka, a u Srbiji je prosječno prati između 1,9 i 2,2 milijuna gledatelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Serija se emitira i u Bosni i Hercegovini, Rusiji, Maroku, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, a uskoro i u Njemačkoj i Francuskoj. U Turskoj se trenutno snima druga sezona.

Sulejman Veličanstveni, serija o kojoj se u posljednje vrijeme najviše priča i koja osvaja srca brojnih gledatelja, gledateljima u Hrvatsku donosi RTL Televizija već ove jeseni!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo