BIO JE NAJBOGATIJI / Pokorio je svijet, ubio sina i najboljeg prijatelja

RTL Televizija uskoro počinje prikazivati „Sulejmana Veličanstvenog“, dosad najskuplju seriju u povijesti turske televizijske i filmske produkcije.

8.8.2012.
13:39
VOYO logo

Samo u pretprodukciju ove hit serije utrošeno je preko 3,5 milijuna dolara, ponajviše kako bi se izgradio iznimno veliki filmski set i replika sultanske palače Topkapi (1,7 milijuna dolara), te izradili uvjerljivi kostimi i nabavile specijalne digitalne filmske kamere.

Godinu i pol dana trajale su pripreme za snimanje prve sezone, a scenografima je trebalo čak pet mjeseci da izgrade najveći filmski set blizu Istambula koji se prostire na čak 10 tisuća kvadratnih metara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim iznimno visoke gledanosti u svim zemljama u kojoj se emitira, seriju „Sulejman Veličanstveni“ je nagradila i struka. Tako je u travnju ove godine serija osvojila još 4 statue na ovogodišnjoj dodijeli nagrada Antalya Television Awards (ekvivalent američkoj nagradi Emmy), od kojih je i ona najvrjednija – za najbolju dramsku seriju.

Radnja hit serije "Sulejman Veličanstveni" smještena je u 16. stoljeće kada je Sulejman I. preuzeo vlast kao deseti sultan Osmanskog carstva, a govori o njegovom burnom životu, svjetskoj vladavini i njegovim najboljim godinama kada je bio najcjenjeniji turski sultan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sulejman Veličanstveni" je nevjerojatna ljubavna priča inspirirana poviješću koja će ostaviti gledatelje bez daha!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo