NISU NI POZVALI NA 'POSLJEDNJI PLES' / Omiljeni zagrebački klub u tišini zatvorio svoja vrata

Image
Foto: Facebook

Klub je punih deset godina djelovao u okviru Centra mladih Ribnjak, no iako je u posljednje vrijeme bio sve siromašniji ponudom koncerata i slušaona, ovakav epilog je malo tko očekivao.

30.1.2013.
11:07
Facebook
VOYO logo

Jedan od omiljenih zagrebačkih klubova, kultno mjesto jedne cijele generacije, nekadašnja rock'n'roll utvrda, zatvorila je svoja vrata u subotu u potpunoj tišini, bez velike pompe.

Kada je u subotu preko Facebook kanala do pojedinaca stigla informacija o zatvaranju kluba, nitko nije vjerovao tom podatku, no nekolicina se uvjerila u to, nazočivši 'posljednjem plesu' u zagrebačkom 'Raju'.

Klub je punih deset godina djelovao u okviru Centra mladih Ribnjak, no iako je u posljednje vrijeme bio sve siromašniji ponudom koncerata i slušaona, ovakav epilog je malo tko očekivao. Mnogi niti ne znaju da se Purgeraj zatvorio i vjerojatno će 'poljubiti vrata' kad se tamo zapute idući vikend.

Tek je u utorak na njihovoj Facebook stranici objavljena službena obavijest o zatvaranju koju prenosimo u cijelosti:

"Closing time

Težak zadatak, napisati nešto o 10 godina jedne lijepe priče. Kako sažeti i u par riječi pretočiti sve drage ljude, sve priče koje su obilježile jedan prekrasan period naših života, jako teško je to napraviti. Zato o tome nećemo pisati.

Pisati ćemo vam o jednom snu koji je postao stvarnost ponajviše zahvaljujući vama koji ste prepoznali našu iskrenu želju da barem na trenutak na jednom mjestu napravimo jedan bolji svijet, ovo je priča o svima vama koji ste ulazili u naše živote, bili dio tog života i ostali dio njega. Iskreno vam fala na tome jer bez vas ne bi uspjeli ostvariti svoj san.

Život se sastoji od mnoštva snova, ovaj smo ostvarili i završili. I upravo zato drago društvo ovo nije kraj, ovo je zapravo početak jednog novog sna.

Iskreno,
Role & Sonja", stoji u objavi na službenoj stranici.

"Ništa spektakularno ne stoji iza zatvaranja, zato smo htjeli klub zatvoriti na nekakav miran način, bez senzacija. Riječ je o privatnim razlozima, došli smo u fazu kada želimo raditi nešto drugo", kazao je za VečernjiHrvojeJelković, voditelj kluba koji je svojim rokerskom orijentacijom i otvorenošću prema suvremenim glazbenim pravcima privlačio najviše studentsku populaciju, a i bio je jedno od rijetkih mjesta u centru koja su radila do ranojutarnjih sati. Iako je prema izvješću poslovanja tvrtke HRGO d.o.o., u okviru koje je poslovao Purgeraj, vidljivo da posljednje tri godine nisu završili u plusu, Jelković opovrgava da klub zatvara zbog financijskih poteškoća.

Oživljavanje Gornjeg Grada novim klubom – Škugor otvara Žedno uho

Image
Foto: Pixsell
Image
Foto: Pixsell

(Foto: PIXSELL)

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Kao kompenzacija za 'propali' dugogodišnji projekt zvan Purgeraj, poklonicima uzbudljivog alternativnog noćnog života Zagreba od ovog petka 'na raspolaganju' će biti novi klub Žedno uho, smješten u podrumu Klovićevih dvora.

Program će se za početak održavati samo petkom i subotom, kada su na rasporedu "Soul Keks", kojeg uređuje Matt Davies, britanski DJ nastanjen u Zagrebu, poznat po puštanju zaboravljenih funk, soul i jazz "dragulja", odnosno program kojeg će uređivati ikona Kontrapunkta Eddy Ramich.

Što se koncerata tiče, urednik programa Nenad Borović i idejni začetnik Mate Škugor najavili su kako nastavljaju s izvođačima kakve već godinama dovode u Studentski centar, NKC Park, Pogon Jedinstvo i Kset. U pitanju su najinteresantnija nova imena eksperimentalnog rocka, jazza, americane, kao i presjek svega što se trenutno događa na regionalnoj sceni.

Vrijedi spomenuti i da će klub imati zaseban ulaz, s platoa Gradeca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo