NADOMAK PRELASKA / Jelavić pred potpisom za 'tigrove' iz Hulla

Image
Foto: AP Images

Nezadovoljan minutažom, Jelavić je odlučio potražiti novi klub, a najuporniji je bio Hull City kojemu je jako potreban napadač.

11.1.2014.
10:08
AP Images
VOYO logo

Napadač hrvatske nogometne reprezentacije Nikica Jelavić (28) nadomak je prelaska iz Evertona u Hull City nakon što su se ova dva engleska prvoligaša dogovorila oko visine odštete za našeg igrača, pa Jelavića od potpisa ugovora za Hull dijeli još samo dogovaranje uvjeta oko visine vlastitog ugovora, objavio je Hull City na svojoj službenoj internetskoj stranici (www.hullcitytigers.com).

Iz Hulla nisu objavili dogovorenu visinu transfera, ali engleski mediji navode svotu od 7.5 milijuna funti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jelavić je profesionalnu karijeru započeo u splitskom Hajduku za koji je nastupao od 2002. do 2007. godine. Uslijedio je prelazak u belgijski Waregem u kojemu je proveo jednu sezonu prije odlaska u Rapid iz Beča za koji je uspješno nastupao dvije sljedeće sezone postigavši 27 golova u 71 službenom nastupu. U ljeto 2010. Jelavić je prešao iz Rapida u redove škotskog velikana Rangersa za četiri milijuna funti. Za Rangers je odigrao 45 utakmica i postigao 30 pogodaka prije no što ga je klub zbog financijskih problema morao prodati u siječnju 2012.

Everton je angažirao našeg reprezentativca za 5.5 milijuna funti, a Jelavić je odlično započeo svoju karijeru u najjačoj ligi na svijetu, te je u travnju 2012. bio proglašen i za najboljeg igrača u Premier ligi. Tijekom proljeća 2012. postigao je 11 golova u ukupno 16 nastupa za Everton. No, u sezoni 2012/13. postigao je samo osam golova u 43 nastupa, da bi ove sezone pod vodstvom novog menadžera Roberta Martineza izgubio mjesto u prvoj postavi koje je zauzeo odlični Belgijanac Romelu Lukaku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jelavić je ove sezone sakupio samo 10 nastupa u dresu Evertona, devet u Premier ligi i jedan u FA Kupu, te je postigao dva gola i to upravo u FA Kupu prije tjedan dana protiv drugoligaša Queen's Park Rangersa.

Nezadovoljan minutažom, Jelavić je odlučio potražiti novi klub, a najuporniji je bio Hull City kojemu je jako potreban napadač. Momčad iz sredine ljestvice, Hull je trenutačno 10. sa 23 boda iz 20 kola, ali je postigao samo 22 pogotka, a najbolji strijelac im je Robbie Brady s tri postignuta pogotka. Stoga je menadžer Hulla Steve Bruce procijenio kako je Jelavić najbolje rješenje za neefikasnost njegove momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za hrvatsku reprezentaciju Jelavić je debitirao u listopadu 2009. godine, te je dosada sakupio 30 nastupa i postigao pet golova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo