haas bez šanse / Čilić bez izgubljenog seta osvojio četvrti Zagreb Indoors

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Hrvatski tenisač pobijedio je Tommyja Haasa 6-3, 6-4 u finalu i tako četvrti put u karijeri osvojio PBZ Zagreb Indoors! Marinu Čiliću je to ukupno 10. osvojeni turnir.

9.2.2014.
19:26
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatski tenisač Marin Čilić po četvrti je put u karijeri pobjednik ATP turnira Zagreb Indoors koji se igra u Domu sportova. U finalu je svladao prvog nositelja ovogodišnjeg izdanja turnira, Nijemca Tommyja Haasa sa 6-3, 6-4 nakon sat i 20 minuta igre.

Čilić je tako obranio prošlogodišnji naslov iz Zagreba, a usto ima i naslove iz 2009. i 2010. Ukupno mu je ovo 10. ATP naslov u karijeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Protiv 25-godišnjeg Haasa, koji je tijekom karijere bio i drugi igrač svijeta, Čilić je ostvario svoju drugu pobjedu u četvrtom međusobnom dvoboju.

Oba su igrača u finalni susret krenula "šepavo" gubeći servis. Haas je ostvario "break" zahvaljujući Čilićevim pogreškama u prvom igri dvoboja, ali odmah potom je na isti način i vratio prednost. Čilić je po drugi put oduzeo servis Haasu za vodstvo od 4-2, a zatim je dva puta čvrsto držao svoj početni udarac za osvajanje orvog seta koji je trajao 35 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom setu prvu priliku za "break" imao je Haas pri svom vodstvu od 3-2, ali je potom zaredao s pogreškama što je Čiliću uz njegove dobre servise omogućilo da se izvuče iz neugodne situacije. Odmah u sljedećoj igri Čilić je stigao do 0-40 na Haasov servis. Nijemac je spasio prve dvije "break-lopte", ali ne i treću kada je Čilić odličnim forhendom stigao do odlučujuće prednosti.

Bilo je ovo deveto izdanje Zagreb Indoorsa i šesta pobjeda nekog hrvatskog igrača. Uz četiri Čilićeva naslova, po jednoga imaju Ivan Ljubičić (2006) i Ivan Dodig (2011), dok su od stranaca turnir osvajali Cipranin Marcos Baghdatis (2007), Ukrajinac Sergij Stahovski (2008) i Rus Mihail Južni (2012).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo