NATKO U TOP 10 / Ivica Kostelić osvojio olimpijsko srebro!

Nakon sjajne izvedbe u spustu, Ivica Kostelić je u superkombinacijskom slalomu, kojeg je postavio njegov otac Ante, pametnom vožnjom doskijao do srebrne olimpijske medalje.

14.2.2014.
12:15
VOYO logo

Hrvatski skijaš Ivica Kostelić osvojio je srebrnu medalju u superkombinaciji voženoj na stazi Rosa Hutor na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju, što mu je četvrto srebro sa ZOI u karijeri, a treće uzastopno u kombinaciji.

Kosteliću će tako vjerojatno ostati neispunjen sam o osvajanju zlatne olimpijske medalje, uspjeha koji je njegova sestra Janica ostvarila četiri puta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zlatnu medalju osvojio je Švicarac Sandro Viletta sa 34 stotinke boljim vremenom od Kostelića, dok je do bronce stigao Talijan Christof Innerhofer sa 47 stotinki slabijim vremenom.

Image
Foto: AP Images
Image
Foto: AP Images

Kostelić je bio srebrni u kombinaciji na ZOI u Torinu 2006. i Vancouveru 2010., te u slalomu u Vancouveru 2010.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kostelićevo srebro je 11. medalja za hrvatske sportaše na ZOI, a 10. za obitelj Kostelić.

Drugi hrvatski predstavnik u super-kombinaciji Natko Zrnčić Dim zauzeo je 10. mjesto sa 1.86 sekundi zaostatka za Vilettom, što je njegov najbolji plasman na ZOI u karijeri. Prije četiri godine u Vancouveru je bio 20. u kombinaciji, te 19. u slalomu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

UTRKA SLALOMA IZ MINUTE U MINUTU

UŽIVO: IVICA KOSTELIĆ OSVOJIO ČETVRTU OLIMPIJSKU MEDALJU

Tekst se nastavlja ispod oglasa

13:20 - Ostao je samo Jansrud koji nije izdržao na tipično kostelićevskoj stazi i na kraju je osvojio tek četvrto mjesto!

13:17 - Čeh Bank je već na prvom prolazu izgubio sekundu i pol prednosti i nije ugrozio Ivičino drugo mjesto. Na kraju je u cilj ušao kao šesti sa sekundom i pol zaostatka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

13:13 - Ostalo su još trojica skijaša. Ivica drži srebrnu medalju, no opasnost prijeti od Čeha Ondreja Banka i Norvežanina Kjetila Jansruda.

Image
Foto: AP Images
Image
Foto: AP Images

13:10 - Uoči početka vožnje Ivica ima 71 stotinku prednosti nad Vilettom. Na prvom prolazu je izgubio većinu prednosti, a na drugom zaostaje već 39 stotinki, u cilj je ušao kao drugi sa 39 stotinki zaostatka!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

13:08 - Niz stazu se spustio Talijan Innerhofer i zauzeo drugo mjesto, a nakon njega kreće Ivica Kostelić!

13:00 - Amerikanac Bode Miller u svom klasičnom stilu, na rubu ispadanja, doskijao je do treće pozicije te istisnuo Natka s postolja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

12:56 - Švicarac Sandro Viletta odradio je odličnu vožnju u slalomu i preuzeo vodstvo sa sekundom i 14 stotinki prednosti ispred najbližih pratitelja. Natko je pao na treće mjesto.

12:53 - Stazom je prošlo prvih 15 skijaša u slalomu, Natko Zrnčić Dim drži još uvijek visoko drugo mjesto. Sada dolaze oni najbolji iz spusta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

12:48 - Ni Amerikanac Ted Ligety nije uspio skinuti vodeći dvojac s prve pozicije, tek je treći!

12:45 - Na stazi je Natko Zrnčić Dim. Ima gotovo sekundu prednosti nad vodećim Slovakom Zampom iz utrke spusta. Na prvom prolazu ima još 45 stotinki prednosti, ali u završnici utrke nije uspio sačuvati prednost. Trenutno je drugi sa 72 stotinke zaostatka za vodećim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

12:40 - Jedan od favorita za medalju Alexis Pinturault također nije uspio završiti slalomsku vožnju!

12:39 - Nakon serije spustaša, koji su se više borili sa stazom nego skijali, Rus Horošilov je imao vodstvo 'u šaci', više od pola sekunde prednosti nad najboljim, ali je izletio sa staze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

12:34 - Francuz Mermillod Blondin je bio na dobrom putu da preuzme vodstvo, ali je pred ciljem - pao.

12:33 - Nova promjena u vodstvo, Slovak Zampa je postavio novo najbolje vrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

12:32 - Čeh Vrablik je s više od tri sekunde prednosti preuzeo vodstvo, što je i logično jer je njegov prethodnik Kosi umalo završio pored staze.

12:31 - Superkombinacijski slalom je otvorio Slovenac Klement Kosi, nakon 'borbe' sa stazom koju je postavio Ante Kostelić i umalo pada, ušao je u cilj s vremenom od 2:50.63.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obrnutim redoslijedom od poretka skijaši startaju u slalomu, pa tako Natko Zrnčić Dim ima startni broj 12, a Ivica će iz startne kućice krenuti kao 24. Na skijalištu Rosa Hutor trenutna temperatura je +11 stupnjeva Celzijusa.

Image
Foto: AP Images
Image
Foto: AP Images



Nakon superkombinacijskog spusta Ivica Kostelić, što je i logično, bio je zadovoljan vožnjom. Sedmom mjesto i 93 stotinke zaostatka, a ponajviše činjenica da su glavni suparnici u borbi za odličja ostali daleko iza njega, gurnula je hrvatskog skijaša u poziciju favorita i za najsjajnije odličje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zlato još nema u svojoj olimpijskoj kolekciji, a kakva je sezona bila, malo tko se nadao da će baš u Sočiju biti u ovakvoj prilici da postane olimpijski pobjednik.

Solidne izglede za odličje ima i Natko Zrnčić Dim, koji je u spustu nakupio dvije sekunde zaostatka za najbržeim Jansrudom, no po vremenu je vrlo brzo favoritima za medalje u superkombinaciji. Ako se stvari poklope...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

UTRKA SUPERKOMBINACIJSKOG SPUSTA

Hrvatski skijaš Ivica Kostelić zauzeo je sedmo mjesto u kombinacijskom spustu voženom na stazi Rosa Hutor na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju i ima odlične izglede za medalju u ovoj disciplini nakon slaloma koji je na programu od 12.30 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kostelić, osvajač srebrnih medalja u kombinaciji na posljednjim dvjema ZOI u Torinu 2006. i Vancouveru 2010., odlično je odvezao spust, pogotovo donji dio staze, te za vodećim Norvežaninom Kjetilom Jansrudom zaostaje samo 93 stotinke.

Image
Foto: AP Images
Image
Foto: AP Images

No Kostelić je u spustu bio brži od svih ostalih specijalista za slalom i favorita za medalju u kombinaciji. Tako je od branitelja zlata otprije četiri godine, Amerikanca Bodea Millera bio brži za 50 stotinki, od zlatnog otprije osam godina, još jednog Amerikanca Teda Ligetyja točno sekundu, dok je Francuzu Alexisu Pinturaultu pobjegao 1.51 sekundu. Miller drži 12., Ligety 18., a Pinturault 24. mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi hrvatski predstavnik u superkombinaciji Natko Zrnčić-Dim u spustu je zauzeo 19. mjesto sa 2.02 sekunde iza Jansruda, te također ima dobre izglede za visok plasman na završetku natjecanja.

Image
Foto: AP Images
Image
Foto: AP Images

Drugo mjesto nakon spusta drži Čeh Ondrej Bank sa 14 stotinki slabijim vremenom od Jansruda, a treće olimpijski pobjednik iz spusta Austrijanac Matthias Mayer sa 37 stotinki zaostatka za Norvežaninom.

Slalomsku utrku postavlja Kostelićev otac i trener, Ante Kostelić.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo