IVICU NALJUTILI AUSTRIJANCI / 'Podcjenjuju kombinaciju, a uskoro ćemo na ZOI imati grudanje!'

'Kada neki skijaš govori da bi trebalo izbaciti kombinaciju sa ZOI, čini mi se da taj nije pri zdravoj pameti, kao da je poludio. Austrijanci s podcjenivanjem govore o kombinaciji zato jer nisu dobri u njoj', kaže Ivica.

14.2.2014.
18:59
VOYO logo

SOČI - Hrvatski skijaš IvicaKostelić, koji je osvojio danas srebrnu medalju u super-kombinaciji na ZOI u Sočiju, izjavio je kako podcjenjivanje te discipline od strane Austrijanaca dolazi zato što nisu dobri u kombinaciji, te da to pokazuje i da su loši gubitnici.

"Kada neki skijaš govori da bi trebalo izbaciti kombinaciju sa ZOI, čini mi se da taj nije pri zdravoj pameti, kao da je poludio. Austrijanci s podcjenivanjem govore o kombinaciji zato jer nisu dobri u njoj. U alpskom skijanju to je najteža disciplina jer povezuje dvije nemoguće stvari (spust i slalom), to je kao da u atletici imate natjecanje koje se sastoji od utrke na 100m i utrke na jednu milju", rekao je Ivica Kostelić, koji ima tri olimpijska srebra u kombinaciji, dok je njegova sestra Janica dva puta bila olimpijska prvakinja u toj disciplini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U nekoliko sportova koji su u posljednje vrijeme ušli u program Zimskih olimpijskih igara ima disciplina vrlo upitne vrijednosti, a kako stvari idu uskoro bi mogli imati i grudanje na ZOI. Alpska kombinacija je najstarija disciplina i ako to netko želi izbaciti sa ZOI-a, izgleda da smo poludjeli", dodao je Ivica Kostelić.

Olimpijski pobjednik u spustu Austrijanac MatthiasMayer, koji je bio 13. u današnjoj super-kombinaciji, izjavio je kako se nije pripremao za kombinaciju jer daje preveliku prednost slalomašima. "Kombinacija je dobra za male skijaške nacije, jer mogu startati među 30 najboljih, a to je zato što velike nacije baš i ne cijene to natjecanje, koje po meni ne predstavlja skijanje u najboljem svijetlu", rekao je Mayer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo