KORAK DO NASLOVA / Nije uspio: Karlović izgubio finale Memphisa

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Karlović je do finala u Memphisu stigao bez izgubljenog servisa, ali u dvoboju protiv Nishikorija ostao je bez svog početnog udarca već u trećoj igri dvoboja. Drugi set izgubio je u 'tie-breaku'.

17.2.2014.
7:00
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

MEMPHIS - Hrvatski tenisač IvoKarlović nije uspio osvojiti ATP turnir u Memphisu, bolji od njega je u finalu bio branitelj naslova i prvi nositelj turnira, Japanac KeiNishikori sa 6-4, 7-6 (0) nakon sat i pol igre.

Bio je ovo treći međusobni dvoboj Karlovića i Nishikorija i prva pobjeda japanskog igrača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Karlović je tako ostao na pet osvojenih turnira u karijeri, a ovo mu je bio četvrti poraz u finalu.

Nishikoriju je ovo četvrti ATP naslov u karijeri, osim dva u Memphisu (2013, 2014), ima još po jedan u Delray Beachu i Tokiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Karlović je do finala u Memphisu stigao bez izgubljenog servisa, ali u dvoboju protiv Nishikorija ostao je bez svog početnog udarca već u trećoj igri dvoboja. Priliku za povratak u prvi set naš je igrač imao u osmoj igri, ali nije iskoristio niti jednu od dvije "break-lopte" za poravnanje.

U prva dva servis-gema drugog seta Karlović je bio suočen sa čak sedam "break-lopti", dvije u prvoj igri, te pet u drugoj. No, svaki je put pogodio prvi servis čime Japancu ustvari nije niti dao priliku za osvajanje poena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U "tie-breaku" drugog seta Karlovića nije služio prvi servis, a samim time nije uspijevao niti osvajati poene. Promašio je tri od četiri svoja prva servisa, a učinak na drugom servisu u drugom setu mu je bio katastrofalan. Osvojio je samo jedan od 10 poena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo