Red Bull Air Race / Fantastične zračne akrobacije pred vašim očima!

Image

Nakon trogodišnje pauze 'Red Bull Air Race' svjetsko prvenstvo trkaćih pilota opet je s nama! Utrku novog prvenstva iz Abu Dhabija gledamo u nedjelju, 16. ožujka od 20:10 sati na RTL2!

14.3.2014.
13:14
VOYO logo

Za trajanja pauze organizatori su uložili puno truda kako bi stvorili uvjete koji bi svim natjecateljima garantirali maksimalnu sigurnost, ali su poradili i na atrakciji priredbe te je podigli na još uzbudljiviju razinu.

Svjetsko prvenstvo ove godine obuhvatit će 8 gradova, obići će 7 zemalja i tri kontinenta. Posebnost je što će jedna od postaja letačkih asova po prvi puta biti Hrvatska, točnije Rovinj, 12. i 13. travnja!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Red Bull Air Race svjetsko prvenstvo trkaćih pilota sportsko je natjecanje koje kombinira brzinu, preciznost i vještinu pa se pobjednici doista mogu pohvaliti da pripadaju najboljim pilotima na svijetu. Avioni kojima se utrkuju atraktivnim zračnim stazama sastavljenim od zračnih balona različitih vrsta brzi su, lagani i laki za upravljanje, naravno, ako ste pravi pilot.

Ovi majstori to svakako jesu pa se pri brzini od preko 370 kilometara na sat bore protiv suparnika, vjetra i visine. Ove sezone natjecatelji će se ogledati u osam prelijepih gradova koji će ih udomiti, ne samo neustrašive pilote, nego i turiste željne inovativne sportske atrakcije. Podsjetimo, prvi Red Bull Air Race održan je 2003. godine, a do 2011., kad je nastupila trogodišnja stanka, održano je 50 utrka. Piloti lete na visini od 15-25 metara i zaobilaze vrata na stazi brzinom do čak 370 km/h.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

U novoj sezoni sudjelovat će 12 pilota, a među njima i aktualni svjetski prvak Paul Bonhomme, koji je naslov najboljeg osvojio dvaput zaredom te se nada i novoj tituli ove godine. Glavni suparnici za naslov bit će Austrijanac Hannes Arch, svjetski prvak 2008. i Amerikanac Kirby Chambliss, prvak 2004. i 2006. U novoj sezoni planove će im nastojati pomrsiti Nigel Lamb (Velika Britanija), Matt Hall (Australija), Peter Besenyei (Mađarska), Nicolas Ivanoff (Francuska), Michael Goulian (SAD), Matthias Dolderer (Njemačka), Yoshi Muroya (Japan), Pete McLeod (Kanada) i Martin Sonka (Češka).

Sezona 2014., kao i svaka protekla, započela je 28. veljače u Abu Dhabiju, gdje se letjelo iznad Arapskog zaljeva. Ime grada u doslovnom prijevodu znači Otac gazele, što doista slikovito, ali precizno opisuje njegovu eleganciju i gracioznost, a oduševljeni gledatelji pratili su letačke bravure iz specijalno izgrađene arene na šetalištu Corniche, ali i iz bilo koje lokacije na osam kilometara dugoj pješčanoj plaži šetališta Corniche, dok se u pozadini ocrtavala kulisa ovog spektakularnog grada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Druga utrka po prvi puta u povijesti dolazi u Hrvatsku, u Rovinj, 12. i 13. travnja, a bit će postavljena uz sjevernu obalu, u blizini starogradske jezgre. Nakon Rovinja, utrka će se preseliti u Putrajayu, u Maleziju, nakon čega se vraća u Europu – Gdynia (Poljska), Ascot (Velika Britanija), pa odlazi u SAD – Dallas i Las Vegas, te onda opet seli na novi kontinent - u Kinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo