veliki korak za polufinale / Luka Modrić asistirao u velikom slavlju Reala protiv Borussije!

Image
Foto: AP Images
Image
Foto: AP Images

Nakon što je Borussia Dortmund prošle sezone izbacila Real Madrid u polufinalu Lige prvaka, u 'Kraljevskom klubu' su pripremili osvetu i praktički već nakon prve utakmice riješili pitanje plasmana u polufinale.

2.4.2014.
22:48
AP Images
VOYO logo

U prvom susretu četvrtfinala nogometne Lige prvaka Real Madrid je na stadionu Santiago Bernabeu pobijedio europskog doprvaka Borussiju Dortmund 3-0 načinivši veliki korak prema plasmanu u polufinale.

Golove za 'Kraljevski klub' zabili su Gareth Bale (3), Isco (27) i Ronaldo (57) na asistenciju Luke Modrića koji je odigrao cijeli susret. Pobjeda 'Kraljevskog kluba' mogla je biti i uvjerljivija, no Roman Weidenfeller je branio sjajno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uzvratni dvoboj je 8. travnja u Dortmundu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je Borussia Dortmund prošle sezone izbacila Real Madrid u polufinalu Lige prvaka, u 'Kraljevskom klubu' su pripremili osvetu i praktički već nakon prve utakmice riješili pitanje putnika u polufinale elitnog natjecanja Starog kontinenta.

Gosti su u Madrid doputovali bez suspendiranog najboljeg strijelca Roberta Lewandowskog, ali i bez pet ozlijeđenih igrača (Ilkay Gündogan, Neven Subotić, Jakub Blaszczykowski, Marcel Schmelzer, Sven Bender). Kod domaćina nije bilo Angela Di Marije koji je izostao zbog gastroentritisa. Umjesto njega je nastupio Isco i priliku je iskoristio postigavši drugi gol na utakmici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Real je sjajno otvorio utakmicu i već u trećoj minuti je stigao do vodstva. Strijelac je bio Bale na asistenciju Carvajala. Na 2-0 povisio je Isco u 27. minuti udarcem s ruba kaznenog prostora. Real je u prvom dijelu mogao zabiti još dva gola, no Weidenfeller je u 12. minuti sjajno obranio Ronaldov pokušaj iz slobodnog udarca, a u 31. minuti je sjajno reagirao i na Baleov pokušaj iz slobodnjaka.

Dominacija Reala nastavila se i u drugom dijelu, a u 57. minuti Ronaldo je na asistenciju Modrića povisio na 3-0. Bio je to Ronaldov 14. gol ove sezone u LP i to u njegovom 100-tom nastupu. Portugalac je time izjednačio rekord Lige i Kupa prvaka koji su do sada držali Lionel Messi i Jose Altafini 'Mazzola'. Messi je 14 golova u jednoj sezoni zabio za Barcu u sezoni 2011/12. dok je Mazzola u sezoni 1962/63. zabio 14 golova za Milan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo