DRAMATIČNA VEČER U LIGI PRVAKA / Real se provukao kroz ušicu igle, Chelsea preokretom do polufinala!

Image
Foto: AP

Nakon dramatične večeri u četvrtfinalu Lige prvaka, prolaz su izborili Real Madrid i Chelsea! Španjolci su izgubili 0:2 od Borussije Dortmund, no zahvaljujući pobjedi od 3:0 iz prvog susreta idu dalje. Od Lige prvaka su se oprostili nogometaši PSG-a koji su na Stamford Bridgeu izgubili 0:2 te su tako prokockali pobjedu od 3:1 iz prvog susreta.

8.4.2014.
22:31
AP
VOYO logo

U uzvratnom susretu četvrtfinala nogometne Lige prvaka Borussija Dortmund je na stadionu BVB Arena pobijedila Real Madrid 2-0, no 'Kraljevski klub' se ipak plasirao u polufinale jer je u Madridu slavio 3-0.

Oba gola za još uvijek aktualnog europskog doprvaka postigao je MarcoReus (25, 37). Real je u 17. minuti imao jedanaesterac koji nije realizirao AngeldiMaria. Hrvatski reprezentativac LukaModrić odigrao je cijeli susret za Real i uz vratara IkeraCasillasa bio najbolji igrač u španjolskom sastavu. Gosti su nastupili bez ozlijeđenog CristianaRonalda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Borussija je pružila sjajnu predstavu i u potpunosti je nadigrala goste. Osim što su zabili dva gola, igrači Borussije uzdrmali su vratnicu, te imali još tri-četiri sjajne prilike za treći gol koji bi susret odveo u produžetak. Mora se priznati kako je Real sve mogao riješiti već u 17. minuti kada je slovenski sudac DamirSkomina dosudio kazeni udarac za goste nakon što je Lukasz Piszczek igrao rukom u kaznenom prostoru. Udarac s bijele točke izveo je Angel di Maria, no RomanWeidenfeller je sjajno obranio.

Od tog trenuta na terenu je postojala samo jedna momčad, Borussija. Dvije minute kasnije HenrikMhitarian je imao zicer, no loše je pucao na povratnu loptu Marca Reusa. Daleko bolju igru domaćin je okrunio u 25. minuti kada je Reus iskoristio poklon Pepea i poentirao za 1-0. Pepe je pokušao glavom vratiti loptu, no učinio je to vrlo loše, što je Reus znalački iskoristio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvanaest minuta kasnije europskog doprvaka je darivao i AsierIllarramendi čiju loptu je presjekao Reus, povukao kontru te gurnuo u priliku Lewandowskog. Poljski napadač je uzdrmao vratnicu, a odbijenu loptu je Reusa zakucao za povećanje vodstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na početku drugog dijela Real je zaigrao daleko odlučnije i u 48. minuti je Bale opasno zaprijetio, no Weidenfeller je još jednom odlično reagirao. Ipak, dominacija 'Los Blancosa' je bila kratkog daha i domaćin je vrlo brzo posložio kockice i jurnuo po treći gol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U razmaku od 65. do 70. minute Borussija je imala tri zicera, no jednom vratnica, a dva puta Casillas spasili su 'Kraljevski klub'. Prvo je najbolji igrač utakmice Reus gurnuo Mhitariana u sjajnu priliku, Armenac je zabišao Casillasa te malo iz kosa pogodio vratnicu. Armenac je dvije minuta kasnije s desetak metara pucao ravno u Casillasa uprskavši još jednu priliku. U 70. minuti Casillas je obranio i neugodan udarac Grosskreutza.

U posljednjih deset minuta JurgenKlopp je sve bacio u napad. Iz igre je povukao Piszczeka te uveo Aubameyanga, no usprkos pritisku Borussija nije uspjela zabiti treći gol i izboriti barem produžetak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Kraljevskom klubu' je ovo četvrti uzastopni plasman u polufinale Lige prvaka, a zanimljivo u prethodne tri sezone je u polufinalu i završavao europsku priču.

Dramatičan preokret Chelseaja

U drugom susretu večeri, Chelsea je uspio proći u polufinale Lige prvaka, izostanak ZlatanaIbrahimovića ipak je bio previše za PSG, koji se hrabro borio na Stamford Bridgeu, no nije uspio postići zgoditak, što ih je koštalo ispadanja. Chelsea je zabio u prvom dijelu pogotkom Schuerllea, a prolazak u polufinale im je osigurao Senegalac DembaBa tri minute prije kraja. Obojica strijelaca ušla su u igru kao pričuve, pa je JoseMourinho još jednom pokazao svoj trenerski "nos".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmica nije dobro počela za Chelsea jer se već u 17. minuti ozlijedio Hazard, a umjesto njega je u igru ušao Nijemac Schuerlle, koji je 15 minuta potom postigao vodeći zgoditak za domaćine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ubačaj sa strane DavidLuiz je leđima prenio do Schuerllea, koji iz prve plasira loptu u mrežu. Chelsea je bio bolji u prvom dijelu, a veliku šansu imao je Lampard u 25. minuti kada je njegov slobodni udarac iskosa netko iz obrane gostiju skrenuo, a vratar Sirigu čudesno izvadio loptu iz samog kuta.

U drugom dijelu Chelsea je navalio, a u 51. minuti su dvaput pogodili gredu, prvo Schuerlle, a potom i Oscar iz slobodnog udarca.U 72. minuti Cavani puca malo preko gola, a u 77. minuti Urugvajac je iz još bolje prilike opet pucao iznad grede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I konačno u 87. minuti, Azpilicueta je opalio iskosa, lopta se odbila na nogu Dembe Ba koji zakucava loptu u mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U posljednjim trenucima Marquinhos je pogodio sam kut, ali je Cech obranio za veliko slavlje Engleza.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo