Nakon tri godine / Dynamo osvojio Kup, Vida junak, ozljeda Srne

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Eduardo da Silva je dobio priliku u posljednjih 20 minuta, no nije ozbiljnije ugrozio vrata Dynama. Ognjen Vukojević je za Dynamo odigrao cijeli susret, a u 89. minuti je dobio žuti karton. Domagoj Vida koji je zaslužan za oba gola kijevskog sastava.

15.5.2014.
21:36
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Nogometaši kijevskog Dynama pobjednici su ukrajinskog Kupa nakon što su u finalnom susretu u Poltavi pobijedili Šahtar iz Donjecka 2-1.

Junak utakmice bio je hrvatski reprezentativac Domagoj Vida koji je zaslužan za oba gola kijevskog sastava. Međutim, zabrinjava ozljeda kapetana hrvatske vrste i Šahtara Darija Srne koji je dobio nezgodan udarac u rebra pa je u 78. minuti napustio teren i prevezen je bolnicu na pregled.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dynamo je poveo u 40. minuti nakon što je Vida nogom pucao, a njegov udarac Kučer skrenuo u vlastitu mrežu. Tri minute kasnije Dynamov branič je povisio na 2-0 sjajnim udarcem glavom. Douglas Costa je u 57. minuti vratio Šahtar u život, no ukrajinski prvak do kraja utakmice usprkos silnom pritisku nije uspio izjednačiti. Eduardo da Silva je dobio priliku u posljednjih 20 minuta, no nije ozbiljnije ugrozio vrata Dynama. Ognjen Vukojević je za Dynamo odigrao cijeli susret, a u 89. minuti je dobio žuti karton.

Oba sastava zaključila su utakmicu s igračem manje. U gužvi koja je nastala u sudačkoj nadoknadi isključeni su Jermeloneko kod Dynama, te Rakitski kod Šahtara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dynamu je to deseti ukrajinski kup, ali prvi nakon 2007.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo