'Vatreni' doniraju milijun kuna / Emotivan susret izbornika Kovača s ljudima u Cerni

Poplavljena područja Slavonije obilaze hrvatski izbornik Niko Kovač s bratom Robertom te rođeni Slavonac i jedan od najsrčanijih reprezentativaca - Ivica Olić. Susret s ljudima u prihvatnom centru u Cerni bio je posebno emotivan za izbornika.

21.5.2014.
8:51
VOYO logo

"Kada bi mi u Brazilu ovako igrali kako se s nedaćama bori naš narod, problema s rezultatom ne bi bilo", izjavio je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Niko Kovač koji je zajedno sa Robertom Kovačem i Ivicom Olićem danas obišao mještane evakuiranih sela iz županjske Posavine koji su privremeno smješteni u dvoranu osnovne škole u Cerni, nedaleko Županje.

"Obišli smo jedan dio poplavljenog područja, i ono što smo vidjeli na televiziji izgleda smiješno dok to ne vidite u stvarnosti", kazao je Niko Kovač nakon što se u razgovoru s načelnikom općine Cerna upoznao s mogućnostima te općine u zbrinjavanju stradalih mještana evakuiranih sela.

Najavio je kako će reprezentacija za pomoć mještanima poplavljenih područja izdvojiti milijun kuna od premija zarađenih za Svjetsko prvenstvo. Ujedno je pozvao navijače da u što većem broju dođu na utakmicu reprezentacije koja se s Malijem igra u Osijeku 31. svibnja, rekavši kako prihod s te utakmice također ide u korist stradalih mještana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Reprezentativac Ivica Olić, koji je i sam odrastao pokraj Save, kazao je kako nije ni u snu mogao zamisliti da bi rijeka mogla ovako nešto napraviti.

"Dosta sam o stanju u popavljenim područjima pratio preko medija, ali tek kada dođete ovdje uvjerite se u prave razmjere katastrofe", rekao je Olić, dodajući kako svi reprezentativci duboko suosjećaju s mještanima poplavljenih područja.

Robert i Niko Kovač te Ivica Olić razgovorali su u sportskoj dvorani ceranske osnovne škole s brojim mještanima poplavljenih i ugroženih sela, kojih je u tom objekatu 200-tinjak, te su se s mnogima, posebice najmlađima, fotografirali i podjelili im autograme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Reprezentativci i stožer donirat će milijun kuna za pomoć stradalim područjima!" kazao je Kovač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U ime svjetske nogometne zajednice, izražavam suosjećanje zbog kritične situacije u kojima se vaše zemlje nalaze poslije katastrofalnih poplava. Suosjećam sa svima koji su pogođeni ovom katastrofom. U ovim teškim trenucima, mislimo na bosanski, hrvatski, rumunjski i srpski narod. Budite uvjereni da smo spremni pružiti svaku moguću pomoć", napisao je Sepp Blatter, predsjednik FIFA-e.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo