PERIŠIĆ NOKAUTIRAO MALI / Hrvatska položila prvi ispit uoči Brazila

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Nakon utakmice Kovač je objavio listu s igračima koji putuju u Brazil. S izbornikovog popisa otpali su Bubnjić, Pašalić, Badelj i Čop.

31.5.2014.
17:55
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

OSIJEK - Nogometna reprezentacija Hrvatske u subotu je u prijateljskoj utakmici u Osijeku pobijedila selekciju Malija sa 2-1. Strijelac za "vatrene" bio je Ivan Perišić u 14. i 64. minuti, a pogodak za Mali zabio je Diarra u 79. minuti. Nakon utakmice Kovač je objavio listu s igračima koji putuju u Brazil. S izbornikovog popisa otpali su Bubnjić, Pašalić, Badelj i Čop.

Nakon napornih priprema u Bad Tatzmannsdorfu, izbranici Nike Kovača pružili su dobru partiju, posebice u prvom poluvremenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je krenula u postavi Pletikosa, Srna, Ćorluka, Schildenfeld, Vida, Vukojević, Rakitić, Olić, Sammir, Perišić i Mandžukić, i u prvom poluvremenu djelovala je vrlo uvjerljivo.

Prvo je u 3. minuti zaprijetio Olić, potom u 7. minuti lijepa prilika za Perišića, koji iz blizine puca pored gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, u 14. minuti Hrvatska je povela. Sammir je oduzeo loptu na centru i proslijedio je Rakitiću, koji je odlično uposlio Perišića, koji zabija za 1-0. Imao je Perišić još jednu priliku prvom dijelu, u 38. minuti, ali je pucao ravno u vratara.

U drugom poluvremenu zbog brojnih izmjena igra Hrvatske se "razvodnila". U 63. minuti Vrsaljko je zamalo zatresao mrežu, ali već minutu kasnije novi gol za Hrvatsku. Rakitić je izveo korner, a Olić je glavom prebacio na drugu stativu, gdje je Perišić loptu pospremio u mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 79. minuti Mali je zabio utješni pogodak. Nakon kornera loše je reagirala hrvatska obrana, a mrežu je zatresao Diarra.

U nedjelju je slobodan dan, a u ponedjeljak u 15.00 sati kardinal Josip Bozanić primit će reprezentaciju na Kaptolu, dok je u 17.00 sati trening u Maksimiru. U utorak ujutro reprezentacija putuje u Brazil.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmica je odigrana na rasprodanom stadionu Gradski vrt, a cjelokupan prihod od 15.700 prodanih ulaznica u iznosu od 386.000 kuna predsjednik HNS-a Davor Šuker uručio je načelniku općine Gunja, kojemu je Niko Kranjčar predao i ček od pola milijuna kuna, dok je Darijo Srna ček na isti iznos uručio predstavniku Caritasa Đakovačke biskupije.

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo