osipaju se vatreni / I Stipe Pletikosa rekao zbogom reprezentaciji

Image
Foto: AP

Stipe Pletikosa (35) se nakon više od 15 godina provedenih u hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji za koju je ostvario 114 nastupa odlučio oprostiti od daljnjeg igranja za "Vatrene".

19.7.2014.
12:02
AP
VOYO logo

ZAGREB - Stipe Pletikosa (35) se nakon više od 15 godina provedenih u hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji za koju je ostvario 114 nastupa odlučio oprostiti od daljnjeg igranja za "Vatrene".

"Opraštam se od reprezentacije! Odlučio sam još prije leta za Brazil. Neki su igrači to znali i hvala im što su zadržali za sebe moju najavu. Iskreno, nadao sam se da će to za nas biti uspješno svjetsko prvenstvo, da ćemo proći skupinu i ostvariti naše i želje navijača ostvarenjem koje nam izostaje još od 1998. godine", izjavio je Pletikosa u velikom razgovoru za "Sportske novosti".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pletikosa je debitirao za Hrvatsku još 10. veljače 1999. godine kada je kao 20-godišnjak stao na vrata reprezentacije u prijateljskoj utakmici protiv Danske u Splitu, a posljednji je nastup upisao 23. lipnja ove godine u susretu 3. kola u skupini na SP u Brazilu i 1-3 porazu od Meksika.

"Splitska hobotnica" branio je na tri SP-a, 2002. u Japanu i Južnoj Koreji, 2006. i Njemačkoj, te 2014. u Brazilu, a nastupio je i na dva EURA, 2008. u Austriji i Švicarskoj, te 2012. u Poljskoj i Ukrajini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sa 114 nastupa u dresu reprezentacije drugi je na listi svih vremena, više nastupa ima samo aktualni kapetan DarijoSrna (116).

Pletikosa je treći hrvatski reprezentativac koji je odlučio završiti reprezentativnu karijeru nakon SP-a u Brazilu, prije njega svoj su "zbogom vatrenima" objavili OgnjenVukojević i EduardoAlves da Silva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo