NA KANTRIDI U ČUDU / Riječani na rasnoj osnovi vrijeđali mlade Cityjeve igrače?

Image
Foto: HNK Rijeka

Ono što je trebala biti samo jedna obična pripremna utakmica, pretvorilo se u veliki skandal.

23.7.2014.
9:40
HNK Rijeka
VOYO logo

Ono što je trebala biti samo jedna obična pripremna utakmica, pretvorilo se u veliki skandal. Kao što je poznato mlade momčadi Manchester Cityja pripremaju se u istarskom Novigradu gdje su jučer trebale odigrati prijateljske utakmice protiv vršnjaka iz Rijeke.

Međutim, tijekom prvog poluvremena utakmice selekcija do 21 godine trener i nekadašnji proslavljeni francuski nogometaš PatrickVieira odlučio je prekinuti dvoboj jer je jedan riječki nogometaš na rasnoj osnovi vrijeđao mladog Cityjevog igrača Seku Fofanu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Englezi su zatražili očitovanje HNS-a o ovom incidentu, a poručili su kako se nadaju da će krivci biti kažnjeni. U Rijeci su začuđeni ovakvim raspletom.

"Suparnik je nakon našeg gola odgovorio nešto agresivnijim duelima, zbog čega je i došlo do crvenog kartona stasitom veznjaku Manchester Cityja. Prvi oštriji duel na našem igraču Dangubiću mogao se na neki način okarakterizirati kao nesmotren, ali grubi nasrtaj na Marka Marciuša samo minutu kasnije nema opravdanja pa je njegovo isključenje potpuno opravdano. Uslijedilo je ono što se rijetko viđa pa i na ovakvim prijateljskim utakmicama. Trener Manchester Cityja Patrick Vieira je ušao u teren, nešto raspravljao sa sucem a onda na čuđenje dobro popunjenog stadiona u Novigradu povukao svoju momčad s terena. Koji su razlozi tome znani su samo njemu. Možda je očekivao suparnika protiv kojeg će lakoćom dominirati terenom i uigravati svoju momčad te lagano poentirati, što protiv ovakve Rijeke nije mogao biti slučaj", rekao je RankoBuketa, koordinator za struku mlade momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo