Uspjeh karijere / Borna Ćorić preko Zeballosa do četvrtfinala Umaga

Image
Foto: Petar Glebov/PIXSELL

Mladi hrvatski tenisač, 17-godišnji Borna Ćorić, ostvario je uspjeh karijere plasiravši se u četvrtfinale ATP turnira u Umagu pobjedom nad Argentincem Horaciom Zeballosom 7-6 (4), 6-3.

24.7.2014.
19:35
Petar Glebov/PIXSELL
VOYO logo

Borna Ćorić je u ponedjeljak ubilježio svoju prvu pobjedu na ATP Touru svladavši Francuza Edouarda Roger-Vasselina, a danas je u Umagu pobijedio Horacia Zeballosa, tenisača koji ga je prije godinu dana u Umagu porazio u prvom kolu nakon tri seta.

Borna se osvetio na pravi način, igrao je vrlo hrabro cijeli meč i nijednom nije izgubio svoj servis. Prvi set je dobio u 'tie-breaku', a u drugom je kod 3-2 napravio jedini 'break' u meču. Kod 5-2 je na Argentinčev servis propustio dvije meč-lopte, no potom je uspješno servirao za meč i veliku pobjedu protiv 12 godina starijeg tenisača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"On je igrao daleko lošije nego lani, a ja daleko bolje. Bio sam hrabar kada je bilo važno, iako me servis danas nije služio", kazao je Borna nakon dvoboja.

Ćoriću je najveći rezultat u karijeri bila pobjeda protiv Poljaka JerzyjaJanowicza, tada 21. igrača svijeta, koju je ostvario u Varšavi u susretu Davis Cupa u travnju ove godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U četvrtfinalu će Ćorić će igrati protiv pobjednika susreta između prvog nositelja Talijana FabiaFogninija i Španjolca AlbertaMontanesa. Hrvatski tenis će nakon dugo vremena imati čak dvojicu u četvrtfinalu Umaga jer je i Marin Čilić među osam naboljih i u petak ga čeka dvoboj protiv Čeha Rosola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo