gusto u Splitu / Hajduk usprkos porazu na Poljudu prošao u treće pretkolo

Image
Foto: Tino Juric/PIXSELL

Nogometaši Hajduka plasirali su se u 3. pretkolo Europske lige nakon što su večeras u uzvratu na Poljudu izgubili od irskog Dundalka 1-2. No, i s porazom Hajduk ide dalje jer je slavio u prvoj utakmici prije tjedan dana, tada je bilo 2-0.

24.7.2014.
22:20
Tino Juric/PIXSELL
VOYO logo

Hajduk je od početka susreta kontrolirao igru i rezultat. Poveo je u 25. minuti. Kouassi je, nakon lijepe akcije Anđelkovića, iskosa s deset metara zatresao mrežu Dundalka.

Irci su bili bezopasni, no u 66. minuti stvari su krenule nizbrdo. Jozinović je želio vratiti loptu vrataru Stipici, ali Hoban je presjekao dodavanje i zabio je za poravnanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 74. minuti novi šok za Splićane. Domaća obrana loše je reagirala na ubačaj na drugu vratnicu, a Byrne pogađa za vodstvo Dundalka 2-1. Strijelci za Dundalk bili su igrači koji su ušli sa klupe za pričuve.

U Hajdukovce je ušla nervoza, jer Irci sa još jednim pogotkom prolaze dalje. No Hajduk je do kraja uspio sačuvati mrežu i prolaz dalje, ali gledatelji su igrače kaznili zvižducima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 3. pretkolu ih čeka kazahstanski Šahter iz Karagandija. Prvi dvoboj igrat će se 31. srpnja u Karagandiju, a uzvrat je 7. kolovoza u Splitu.

Šahter je u uzvratnom susretu kod kuće sa 3-0 slavio protiv latvijskog Atlantasa nakon što u prvom susretu nije bilo pogodaka. Pogotke su za Kazahstance postigli Austrijanac Mihret Topčagić (46), Ulan Konisbajev (61) i Roman Murtazajev (90). Radi se o klubu koji je lani senzacionalno igrao u skupini Europske lige, a zamalo je prošao i u skupinu Lige prvaka. Eliminirao ga je Celtic pogotkom u zadnjim sekundama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo