pobjeda za kraj / 'Barakude' u susretu za 5. mjesto pobijedile Grčku i osigurale SP

Image
Foto: Daniel Kasap/PIXSELL

Hrvatska vaterpolska reprezentacija zauzela je peto mjesto na Europskom prvenstvu u Budimpešti, te je izborila izravan plasman na Svjetsko prvenstvo koje će se sljedeće godine održati u Kazanu 11-7 (2-3, 3-0, 3-2, 3-2) pobjedom protiv Grčke.

26.7.2014.
14:53
Daniel Kasap/PIXSELL
VOYO logo

Do pobjede koja ih je oslobodlia svih briga oko plasmana na SP hrvatski su reprezentativci došli iako su čitavu utakmicu igrali bez kažnjenog Bušlje, a gotovo čitavo drugo poluvrijeme i bez Dobuda koji je u drugoj minuti treće četvrtine dobio crveni karton.

Hrvatska je usporeno ušla u susret protiv Grčke, pogotovo u fazi obrane, i na polovici prve četvrtine bilo je 2-0 za Grčku. Ipak, u drugoj četvrtini proradila je obrana na čelu s odličnim Pavićem na vratima i Hrvatska je s tri neodgovorena pogotka preuzela kontrolu susreta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Susret je praktički bio riješen početkom treće četvrtine kada je Hrvatska s dva gola s igračem više stigla do prednosti od 7-3. Tijekom 15 i pol minuta, od 2:47 minuta prije kraja prve, do 3:18 minuta prije kraja treće četvrtine Hrvatska nije primila niti jedan gol, a pritom ih je postigla čak šest.

Do kraja utakmice Grčka je u tri navrata uspijevala smanjiti na dva razilke (7-5, 8-6, 9-7), ali bliže od toga nije mogla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo

Još iz rubrike