propustio svoje šanse / Marin Čilić ostao bez finala Umaga

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić ostao je bez finala ATP turnira u Umagu nakon poraza od branitelja naslova Španjolca Tommya Robreda s 7-6 (10), 6-3 za sat i 44 minute igre.

27.7.2014.
15:30
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

Marin Čilić je izgubio polufinalni susret u Umagu protiv branitelja naslova Španjolca TommyjaRobreda.

Najbolji hrvatski tenisač je propustio čak sedam set-lopti u prvom setu, servirao je za set kod 5-3 i imao 40-15, a u 'tie-breaku' je propustio još tri lopte za dobitak seta, da bi Robredo iskoristio svoju treću set-loptu za 12-10. Marina je u ključnim trenucima, posebice u 13. igri potpuno izdao prvi servis, a samo u prvom setu nanizao je i čak 26 neprisiljenih pogrešaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon gubitka prvog seta Marin je loše otvorio i drugi, izgubio je svoj početni servis u drugom gemu, a Robredo je bio čvrst na svom servisu i iskoristio veliku Čilićevu nervozu, koji je na ovom meču razbio i reket. Bio je ovo njihov šesti međusobni dvoboj, a Robredo je izjednačio omjer na 3-3.

Urugvajski tenisač Pablo Cuevas prvi je osigurao finale nakon što je u polufinalu svladao prvoga nositelja Talijana FabijaFogninija s 6-3, 6-4. Cuevas, 60. tenisač svijeta, iskoristio je i umor Fogninija koji kasno sinoć nakon dva sata i 42 minute velike borbe pobijedio mladu hrvatsku nadu BornuĆorića. Za Cuevasa je to drugi finale u karijeri, a u Umag je došao kao pobjednik turnira u Baastadu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kiša je u subotu odgodila polufinalne dvoboje, a i nedjelju su tenisači umjesto u predviđenih 10.30 sati izašli na teren sat kasnije. Finalni dvoboj Cuevasa i Robreda igra se večeras od 20 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo