Nismo ravni Australcima / Potvrda HTS-a: Ajla Tomljanović više neće nastupati za Hrvatsku

Image
Foto: AP Images

Nažalost, Hrvatski teniski savez ne može parirati Australskom teniskom savezu u infrastrukturnim i financijskim mogućnostima, s obzirom na budžet s kojim raspolaže i ukupnu gospodarsku situaciju u Hrvatskoj, stoji u priopćenju Hrvatskog teniskog saveza.

30.7.2014.
17:13
AP Images
VOYO logo

Hrvatski teniski savez dobio je danas potvrdu od RatkaTomljanovića da je naša najbolje rangirana tenisašica AjlaTomljanović započela proces dobivanja australskog državljanstva te da će, kad on bude završen, Ajla biti na raspolaganju Australskom teniskom savezu.

"To je za HTS bila iznenađujuća vijest, jer u dosadašnjim kontaktima i sastancima ničim nije naznačena mogućnost za takav scenarij, niti smo bili upoznati s eventualnim zahtjevima Ajle Tomljanović za posebnim uvjetima i željama koje bi HTS mogao realizirati", stoji u priopćenju HTS u kojem se navodi da je tijekom godina HTS financirao Ajlu Tomljanović, kao i ostale tenisače i tenisačice njenog ranga, u skladu s mogućnostima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"S prosječnim godišnjim proračunom od nešto više od šest milijuna kuna HTS prati ženske i muške reprezentacije svih uzrasta uključujući Davis i Fed Cup reprezentaciju, kroz različite dodatne programe prati razvoj tenisača u svim juniorskim kategorijama, ima dodatni program za nagrađivanje najuspješnijih tenisača za ostvarene vrhunske rezultate te je prema ostvarenim rezultatima u samom vrhu svjetskog tenisa.

U prvom tjednu Wimbledona nastupilo je osam hrvatskih tenisačica i tenisača u profesionalnoj konkurenciji, a trenutno u prvih 300 prema ATP i WTA ljestvici imamo 17 predstavnika, što nisu postigli puno veći i znatno bogatiji nacionalni savezi. U periodu od 2005. do 2011. godine Ajla Tomljanović je kroz različite programe iskoristila više od 450.000 kn za pripreme i natjecanja", navodi se u priopćenju u kojem HTS zahvaljuje svima koji ga podržavaju i pomažu u ostvarenju navedenih rezultata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski teniski savez Ajli Tomljanović je također zaželio puno sreće i uspjeha u nastavku njene profesionalne karijere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo