Bankomat s Maksimira / Dinamo hrvatskim klubovima zaradio više od 3,4 milijuna kuna

Image

Dinamo je prošle sezone, kroz play-off Lige prvaka, došao do skupina Europske lige i tako osigurao nešto više od 3,4 milijuna kuna hrvatskim prvoligašima.

6.8.2014.
16:58
VOYO logo

Dinamo iz godine u godinu niže domaće i europske uspjehe za koje dobiva financijska sredstva koje čine veliki dio klupskog budžeta. Osim što, naravno, financijsku korist od svojih uspjeha imaju sami Modri isto imaju i ostali hrvatski prvoligaši. Tako će devet članova prve lige na temelju prošlogodišnjih europskih rezultata Modrih za svoje nogometne škole dobiti više od 3,4 milijuna kuna.

Dinamo je prošle sezone, kroz play-off Lige prvaka, došao do skupina Europske lige i tako osigurao nešto više od 3,4 milijuna kuna hrvatskim prvoligašima. Kada se iznos podijeli na devet klubova (jer Dinamo ne dobiva ništa od tih sredstava) svaki klub će dobiti oko 380 tisuća kuna. Uvjet za dobivanje ovih sredstava je da klubovi imaju po licenciranju prihvaćen i odobren program razvoja mladih. Naime, sredstva su predviđena isključivo za nogometnu školu i razvoj mladih igrača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, Dinamo je u prošle tri godine svojim europskim rezultatima hrvatskim prvoligašima za nogometne škole zaradio čak više od 14 milijuna kuna. Najbolji hrvatski klub tako svojim rezultatima i uspjesima u europskim natjecanjima konstantno popravlja nacionalni koeficijent kako bi i drugi naši predstavnici imali bolji status na ždrijebu, ali i donosi izravnu financijsku korist jednom od najvažnijih dijelova svakog hrvatskog kluba – nogometnoj školi.

2011./2012. – 5,4 milijuna kuna (oko 490 tisuća kuna svakome od 11 klubova)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2012./2013. – 5,4 milijuna kuna (oko 610 tisuća kuna svakome od 9 klubova)

2013./2014. – 3,4 milijuna kuna (oko 380 tisuća kuna svakome od 9 klubova)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukupno u posljednje tri sezone – 14,2 milijuna kuna (oko 1,5 milijuna kuna svakome klubu)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo