Nema joj ravne / Perković pomela konkurenciju i uzela treće europsko zlato u nizu

Image

Najbolja svjetska bacačica diska Sandra Perković u Zurichu je, bacivši disk do novog hrvatskog rekorda 71,08 m, postala prva atletičarka koja je u ovoj disciplini osvojila tri uzastopna naslova europske prvakinje.

16.8.2014.
18:52
VOYO logo

Aktualna olimpijska pobjednica i svjetska prvakinja svoj je treći naslov najbolje na Starom kontinentu začinila bacivši disk u petoj seriji 71,08 m, čime je za 56 cm popravila hrvatski rekord, koji je postavila na mitingu Dijamantne lige u Šangaju 18. svibnja ove godine.

Koliko je 24-godišnja Sandra Perković bila nadmoćna u odnosu na konkurentice, najbolje svjedoči podatak da bi i njezin najkraći od četiri ispravna hica u finalu (64,58 m), što ga je Sandra bacila u prvoj seriji, bio dovoljan za srebrnu medalju. Jedina koja je uspjela prebaciti tu daljinu bila je 35-godišnja Francuskinja Melina Robert-Michon (65,33 m) koja je natjecanje završila na drugom mjestu. Hicem od 64,33 m brončanu medalju osvojila je 21-godišnja Njemica Shanice Craft.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Perković je iz serije u seriju popravljala rezultat. U drugoj je disk bacila 67,37 m, a u trećoj 68,78 m i već tada je znala da joj prvo mjesto nitko ne može ugroziti.

Do rekordnih 71,08 m, što je najbolji svjetski rezultat jedne diskašice u posljednje 22 godine, Perković je stigla u petoj seriji. Sandri je do rekorda europskih prvenstava, što ga je u Stuttgartu 1986. godine postavila Istočnonjemačka atletičarka Diana Gansky, nedostajalo 28 cm.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo