Na vrhu Europe / Uskoro dva hrvatska predstavnika u Ligi prvaka?

Image
Foto: RTL

Vrlo uspješan početak europske sezone četiri naša kluba donio je velike promjene na međunarodnoj razini. Po broju bodova Hrvatska je zasad najbolja u Europi ove sezone i još malo nedostaje da dođe do 16. mjesta koje donosi mogućnost da se dva naša kluba plasiraju u Ligu prvaka.

22.8.2014.
11:38
RTL
VOYO logo

Sjajni rezultati u prvim utakmicama 4. pretkola Europske lige razlog su što je Hrvatska ove sezone najuspješnija Uefina država u eurokupovima, piše Goal.com.

Rijeka je sve europske ispite dosad položila 'čistom peticom.' Kekov stroj u pet europskih utakmica ove sezona ima impresivnih pet pobjeda, no ni ostali naši predstavnici ne kaskaju mnogo. Dinamo je ostvario četiri pobjede i poraz, Split tri pobjede i četiri remija, a Hajduk dvije pobjede i tri poraza. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rezultati su to koji će značajno doprinijeti hrvatskom nogometu u europskim razmjerima, jer oni sačinjavaju kriterij za određivanje broja predstavnika u Ligi prvaka i Europskoj ligi, koji se vrednuje prema učinku u posljednjih pet godina. Hrvatska se u ovih nekoliko tjedana popela s 20. na 18. mjesto, a ne dogodi li se neka značajnija katastrofa naših klubova, ima mjesta i za napredak.

16. mjesto naime, donosi dva predstavnika u Ligi prvaka, a njega zasad okupira Austrija s dva boda više od Hrvatske (22.800 naspram hrvatskih 20.625). Austrijancima su još dva kluba ostala u natjecanju. Osim Austrijanaca, ispred nas je i Izrael (20.750) koji je u Europi ostao na jednom predstavniku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljednji je put Hrvatska dva kluba u Ligi prvaka imala u davnoj sezoni 1999./2000., kada su u pretkolima igrali Dinamo i Rijeka. Uz malo sportske sreće i dobre rezultate naših klubova, takav bi se scenarij mogao ponoviti već 2016. godine!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo