dobio i dres na dar / Predsjednik Josipović zaželio sreću hrvatskim košarkašima

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović primio je u ponedjeljak u svom uredu na Pantovčaku igrače i vodstvo hrvatske košarkaške reprezentacije, koju uskoro očekuje nastup na Svjetskom prvenstu u Španjolskoj.

25.8.2014.
15:04
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović u ponedjeljak je na Pantovčaku za goste imao košarkaše hrvatske reprezentacije, koje uskoro očekuje nastup na SP-u u Španjolskoj.

"Hrvatska je košarka bila perjanica našeg sporta. Ona takva jest, takva će i ostati. Ja sam siguran da ćete u Španjolskoj imati sjajan i uspješan nastup", rekao je predsjednik Josipović u obraćanju hrvatskim košarkaškim reprezentativcima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prisjećam se mnogih velikih asova naše košarke, reprezentativnih i klupskih uspjeha. Naši klubovi su znali biti prvaci Europe u košarci, reprezentacija je osvojila puno medalja, puno je toga dobroga učinjeno. Sada je prilika da ponovno u Španjolskoj učinite puno. Nismo opterećeni medaljama, ali smo svi skupa za to, i očekujemo od vas, da s velikim zalaganjem i trudom branite boje hrvatske reprezentacije. Još jednom koristim priliku da vam zahvalim na svemu što činite za Hrvatsku i hrvatski sport i da vam poželim puno uspjeha na Svjetskom prvenstvu", zaključio je predsjednik Josipović svoj prigodni govor.

U ime reprezentativaca na lijepim je željama predsjedniku zahvalio kapetan Roko Leni Ukić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nadam se da ćemo dostojno predstavljati Hrvatsku na predstojećem prvenstvu. Siguran sam da ćemo dati sve od sebe i naposljetku polučiti dobar rezultat", rekao je Ukić te kao uspomenu na ovaj susret darovao Josipoviću dres reprezentacije s njegovim prezimenom i brojem 1 na leđima.

Ispred Hrvatskog košarkaškog saveza predsjedniku Josipoviću je na pozivu zahvalio glavni tajnik HKS-a Željko Drakšić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dolaskom ovdje dobili smo jednu pozitivnu energiju koju osjećamo. Nadam se da će nam ona pomoći ka dobrom rezultatu na ovom Svjetskom prvenstvu. Vjerujem da će ovi momci koji su, kao što ste rekli, zaista puno radili i spremni su za jedan rezultat koji bi razveselio naš narod", rekao je Drakšić te darovao Predsjedniku malu kamenu skulpturu u obliku košarkaške lopte, u kojoj je izdubljena silueta legendarnog kapetana hrvatske košarkaške reprezentacije Dražena Petrovića.

Hrvatska reprezentacija će u utorak u zagrebačkoj Areni, s početkom u 20 sati, protiv Litve odigrati posljednju pripremnu utakmicu prije Svjetskog prvenstva. Košarkaši će put Španjolske krenuti u četvrtak, a prvu utakmicu na prvenstvu odigrat će 30. kolovoza protiv Filipina u Sevilli. Prvenstvo će trajati od 30. kolovoza do 14. rujna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo