senzacija u Škotskoj / Maribor srušio Celtic i izborio LP, prošli i APOEL, Porto, Zenit i BATE

Image
Foto: RTL
Image
Foto: RTL

Nogometaši Porta, Maribora, Zenita, APOEL-a i BATE Borisova izborili su plasman u nogometnu Ligu prvaka.

26.8.2014.
22:53
RTL
VOYO logo

Najveće iznenađenje večeri priredio je Maribor koji je u Glasgowu pobijedio Celtic 1-0 i nakon 1-1 iz prve utakmice izborio ukupnu pobjedu. Pogodak odluke postigao je Tavares u 75. minuti. Maribor se tako drugi put u povijesti plasirao u elitno natjecanje 'Starog kontinenta'. Posljednji put to mu je uspjelo prije 14. godina.

Porto je u uzvratnom dvoboju na svom stadionu Dragao pobijedio Lille 2-0 potvrdivši pobjedu 1-0 iz prve utakmice u Francuskoj. Strijelci za portugalski sastav bili su Yacine Brahimi (49) i Jackson Martinez (69).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

APOEL je u Nikoziji deklasirao 'Dinamovog krvnika' Aalborg 4-0 nakon danskih 1-1. Strijelci za ciparski sastav bili su Vinicius (28), De Vincenti (43), Aloneftis (64) i Sheridan (75).

BATE Borisov je Barysawu pobijedio Slovan iz Bratislave 3-0 što je bilo dovoljno za podvig bjeloruskog kluba jer je prvi susret završio 1-1. Golove koji su BATE odveli četvrti put u elitno nogometno natjecanje nakon 2008/09., 2011/12. i 2012/13. postigli su Mihail Gordejčuk u 41. minuti, Sergej Krivets u 84. minuti, te Vitali Rodionov u 85. minuti. Slovan je u 79. minuti ostao s igračem manje nakon što je isključen Seydouba Soumah.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zenit je u elitno društvo ušao s s dvije pobjede protiv belgijskog Standard Liegea. Nakon 1-0 iz prve utakmice, Zenit je u uzvratu na svom stadionu slavio 3-0. Golove za ruskog doprvaka zabili su Rondon (30) i Hulk (54-11m, 58). Zenit je od 44. minute igrao bez isključenog Viktora Fajzulina, a dvije minute prije kraja isključen je i branič Standarda Ricardo Faty.

U srijedu je na rasporedu još pet susreta nakon kojih će biti poznati svi sudionici Lige prvaka. Sutra se sastaju Ludogorec Arsenal - Bešiktaš (prva utakmica 0-0), Athletic Bilbao - Napoli (1-1), Bayer Leverkusen - Kopenhagen (3-2), Malmoe - RB Salzburg (1-2) i Ludogorec - Steaua (0-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo