Dnipro sačuvao prednost / Hajduk na Poljudu odigrao bez pogodaka i ispao iz Europe

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Nogometaši Hajduka nisu uspjeli izboriti plasman u Europsku ligu nakon što su u uzvratnom dvoboju završnog kruga kvalifikacija pred 35.000 gledatelja na stadionu Poljud odigrali 0-0 protiv Dnjipra.

28.8.2014.
18:34
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Ukrajinski sastav je u prvom susretu slavio 2-1 i uspio je sačuvati prednosti. Bila je to jedna od najvažnijih utakmica Hajduka posljednjih godina, no nažalost, Splićani nisu uspjeli.

Za razliku od ogleda u Kijevu, Hajduk je daleko bolje otvorio utakmicu. Momčad Igora Tudora je zaigrala brže i agresivnije i Dnjipro u prvih pola sata nije ozbiljnije zaprijetio splitskim vratima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Igrači Hajduka su nošeni punim tribinama poljudske ljepotice veći dio prvog dijela bili bolji sastav, no u samoj završnici prvog dijela umalo su sve pokvarili. Hajduk je imao veći posjed lopte, sedam kornera i jednu sjajnu priliku, no Mezgin udarac u 37. minuti odlično je zaustavio Bojko. Na samom kraju prvog dijela Dnjipro je sve mogao riješiti, no iz četiri izgledne prilike nije uspio svladati Kalinića.

Ukrajinci su dva puta uzdrmali okvir gola i imali još dva zicera. U 44. minuti samo je sreća spasila domaćina. Zozulja je pucao glavom, a lopta se od vratnice odbila ispred Šahova koji nije uspio zabiti gol. Minutu kasnije Šahov je imao odličnu priliku, no Kalinić je obranio njegov udarac. Zozulje je vratnicu pogodio i u drugoj minuti sudačke nadoknade, a u nastavku akcije pucao je Šahov, no Kalinić je ponovo sjajno reagirao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na otvaranju drugog dijela Kravčenko je lijepo pucao sa 20-tak metara, no Kalinić je izvukao loptu iz kuta. U 60. minuti Tudor je zamjenama pokušao probuditi svoju momčad, ušli su Gotal i Bencun, a izašli Kouassi i Anđelković, no minutu kasnije gosti su ponovo zaprijetili. Dobro je pucao Bruno Gama, ali je Kalinić bio spreman. U posljednjih deset minuta Hajduk je krenuo na sve ili ništa, no nisu uspjeli ugurati loptu u ukrajinsku mrežu.

Za Dnjipro su nastupila trojica bivših igrača Hajduka. Ivan Strinić je odradio svih 90 minuta, NikolaKalinić je ušao u igru u 72. minuti, dok je Mladen Bartulović dobio priliku u zadnje tri minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo