Henriquez dokrajčio 'bijele' / Soudani i Čop donijeli Dinamu veliki preokret na užarenom Poljudu

Image
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL

U najvećem derbiju hrvatskog nogometa Dinamo je na stadionu Poljud pred 16.000 gledatelja pobijedio Hajduk 3-2 postigavši dva gola u sudačkoj nadoknadi utakmice.

31.8.2014.
18:48
Ivana Ivanovic/PIXSELL
VOYO logo

Najveći hrvatski derbi ponudio je pravu nogometnu poslasticu u ranom stadiju sezone.

Hajduk je do 70. minute vodio 2-0 golovima Sušića (8) i Milića (40), no 'Modri' su uspjeli okrenuti rezultat. Čop je u 71. minuti smanjio, a potom u 90. i izjednačio. Pobjednički pogodak za goste zabio je Henriquez u četvrtoj minuti sudačke nadoknade. Za sva tri gola Dinama asistirao je Soudani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajduk je odlično otvorio utakmicu i već u osmoj minuti je poveo sjajnim pogotkom Tina-Svena Sušića.Avdija Vršajević je izveo aut za Dejana Mezgu koji je produžio do Sušića, a on je s desne strane kaznenog prostora iskosa pogodio suprotne rašlje Eduardovog gola. Prekrasan pogodak!

Dinamo je do izjednačenja umalo došao u 35. minuti nakon velike pogreške vratara Lovre Kalinića. Hajdukovoj 'jedinici' lopta je ispala iz ruku što je iskoristio Soudani asistiravši Brozoviću koji je pucao u prazan gol, međutim, s gol linije loptu je odbio Maloča.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajduk je postigao pogodak i u uvodnim minutama drugog dijela. Dejan Mezga je izveo slobodan udarac s lijeve strane, a u gužvi pred vratima lopta je došla do Antonija Milića koji ju primirio prsima i s desetak metara opalio pored Eduarda - Poljud je bio u ekstazi!

Hrvatski prvak je smanjio rezultat u 71. minuti nakon odlične akcije Soudanija koju je golom okrunio Duje Čop.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Isti dvojac donio je gostima izjednačenje u 90. minuti. Soudani je ubacio, a Čop s pet metara zabio svoj već sedmi gol u susretima protiv svog bivšeg kluba.

Do velikog preokreta Dinamo je došao u četvrtoj minuti sudačke nadoknade kada je Soudani sjajnim ubačajem uposlio Henriqueza koji je s pet metara glavom svladao Kalinića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo