pogreške presudile / Sara Errani zaustavila poletnu Lučić-Baroni

Image
Foto: AP Images

Talijanska tenisačica Sara Errani pobijedila je u nedjelju u New Yorku hrvatsku kvalifikanticu Mirjanu Lučić-Baroni sa 6-3, 2-6, 6-0 u osmini finala US Opena, nakon jednog sata i 46 minuta igre.

31.8.2014.
19:52
AP Images
VOYO logo

Previše pogrešaka što ih je Lučić-Baroni napravila u prvom i trećem setu dvoboja, spriječili su Mirjanu Lučić-Baroni da postane prva hrvatska tenisačica koja se probila do četvrtfinala posljednjeg Grand Slam turnira u sezoni i najniže rangirana četvrtfinalistica u povijesti turnira.

U prvom je setu imala 24, a u drugom čak 28 promašaja u nastojanju da razbije defenzivno orijentiranu talijansku tenisačicu Saru Errani. Lučić-Baroni je meč završila sa čak 69 neforsiranih pogrešaka, a Errani ih je imala samo devet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad je u drugom setu uspjela povezati nekoliko odličnih udaraca i reprizirati igru kojom je kolo ranije pobijedila 2. nositeljicu Rumunjku Simonu Halep, hrvatska je tenisačica djelovala nadmoćno. Čak ni vrlo pokretljiva Errani nije se mogla nositi sa snažnim i preciznim Mirjaninim kombinacijama. Lučić je u drugom setu imala 17 neforsiranih pogrešaka, ali i 19 neobranjivih udaraca.

No, takvu igru nije uspjela prenijeti i u odlučujući set, u kojem je posljednju priliku za povratak propustila u 10-minutnom petom gemu. Imala je dvije break-lopte, ali se Errani izvukla i gem kasnije proslavila ulazak u svoje drugo četvrtfinale na US Openu, gdje je 2012. bila polufinalistica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Unatoč porazu, Lučić-Baroni će na novoj WTA ljestvici, koja će biti objavljena za tjedan dana, po završetku US Opena, napraviti veliki skok te sa sadašnjeg 121. mjesta doći oko 80. pozicije. Tako visoko hrvatska tenisačica nije bila od srpnja 2000. godine, kad je u Wimbledonu igrala kao 58. tenisačica svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo