NOVO OKUPLJANJE 'VATRENIH' / Kovač: Gdje će igrati Rakitić? Dosta je više tih priča!

Pred hrvatskom nogometnom reprezentacijom je prvo okupljanje nakon SP-a. Prilika je to da se izbornik Niko Kovač osvrne na predstojeći kvalifikacijski ciklus i podvuče crtu pod 'brazilsku priču'.

1.9.2014.
12:12
VOYO logo

"Mi i Talijani jesmo favoriti u skupini, ali nikoga ne smijemo podcijeniti jer će biti problema", rekao je hrvatski nogometni izbornik Niko Kovač uoči okupljanja reprezentacije na početku kvalifikacijskog ciklusa za Euro 2016.

Hrvatske nogometaše na početku kvalifikacija, 9. rujna u Zagrebu, čeka Malta, nominalno najlakši suparnik u skupini u kojoj su još Italija, Bugarska, Norveška i Azerbajdžan. Kao pripremu za ono što Hrvatsku čeka u tom dvoboju, naši nogometaši iskoristit će prijateljsku utakmicu protiv Cipra, 4. rujna u Puli, na stadionu Aldo Drosina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imamo dvije utakmice u kojima želimo nastaviti putem kojim smo krenuli, a još neke elemente ubaciti. Očekujem dvije utakmice u kojima ćemo biti dominantni i ostvariti dvije pobjede. U prijateljskoj utakmici ćemo dati priliku i onima koji su prvu put u reprezentaciji da se pokažu", rekao je Niko Kovač na konferenciji za medije uoči okupljanja reprezentativaca u ponedjeljak u Zagrebu.

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

U spomenutim akcijama neće sudjelovati Anas Sharbini, koji je u prvenstvenom dvoboju Rijeke i Zadra dobio potres mozga. Kovač je odlučio da umjesto Sharbinija neće pozivati nekog novog igrača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kovač: Ne osjećam pritisak

Popis igrača uključuje dosta novih imena, mladića koji bi trebali biti budućnost hrvatske reprezentacije, no Kovač nije želio pričati o njihovim pojedinačnim kvalitetama i što od njih očekuje.

"Ne bih o pojedincima. Uvijek pričam o zajedništvu, o svima. Svi imaju priliku dokazati se. Veliku većinu znam iz mlade reprezentacije. Došlo je vrijeme da ti mladi momci pokažu što znaju i povećaju pritisak na one koji su već duže ovdje. Pritisak koji je potreban da izvedba bude što bolja od svih", istaknuo je izbornik te dodao da on sam ne osjeća nikakav pritisak uoči novog kvalifikacijskog ciklusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbornik je uvjeren da je sustav igre koji je postavio u Brazilu bio dobar te u tom dijelu nikakvih promjena neće biti, ali je istaknuo kako je najveći problem nedostatak trke kod naših igrača.

Uvjeren je Kovač da može pronaći dobro rješenje za problematičnu poziciju lijevog bočnog igrača, kao i da su Modrić i Rakitić kao par zadnjih veznih pravo rješenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

"Dojadila mi je već ta priča o Modriću i Rakitiću. Luka na toj poziciji igra u Realu, a 'Raketa' je to već igrao. Pogledajte Njemačku koja je svjetski prvak. Tamo je jedan Schweinsteiger to isto igrao. Recite mi, je li on isti profil igrača kao Rakitić? Dosta je više tih priča", rekao je Kovač te potvrdio da je 21-godišnji Branimir Hrgota, Hrvat iz Zenice koji igra za Borrusiju Moenchengladbach, a prošao je mlađe reprezentativne selekcije u Švedskoj, izgubljen kao kandidat za hrvatsku reprezentaciju.

Hrgota izgubljen za hrvatsku reprezentaciju

"Osobno sam bio u Njemačkoj i pričao s njim. Kako je to u Hrvatskoj napisano, normalno da se pročita, to su pročitali i Šveđani. Sutradan je dobio poziv. Žao mi je što je procurilo. To nam je pomrsilo sve račune i sad se momak odlučio za Švedsku. Mislim da je on igrač koji je mogao biti i za našu reprezentaciju. Razočaran sam. Gledao sam ga i prije. Uvjeren sam da će napraviti dobru karijeru."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbornik ne očekuje da će se razočaranje navijača rezultatom na SP-u u Brazilu pokazati slabijim odzivom za utakmicu s Maltom.

"Uvijek je atmosfera vrlo dobra kad je reprezenatcija u pitanju. I naša liga napreduje. Liga 10 je odlična. Znam da nije u pitanju Njemačka nego Malta, ali mislim da je narod željan reprezentacije. Svi žele vidjeti kako će igrati ova pomlađena momčad."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očekivanja su opet velika, svi već vide Hrvatsku na Europskom prvenstvu.

"Papir je jedno. Moramo pogledati utakmice naših protivnika. To što je Ludogorec u Ligi prvaka, samo pokazuje da su Bugari vrlo ozbiljni. Bili su blizu i u prošlim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Norveška je uvijek čvrsta, agresvina. Mi i Talijani jesmo favoriti, ali nisu drugi bezveze. Ne smijemo nikoga podcijeniti, jer će biti problema. Mi hoćemo i uvjeren sam da ćemo 2016. biti u Francuskoj", zaključio je Niko Kovač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo