počeo 64. hanžekovićev memorijal / Prva pobjeda u Zagrebu: Ana Šimić osvojila skok u vis, Blanka druga

Image
Foto: Petar Glebov/PIXSELL

'Sretna sam zbog pobjede, premda sam se nadala većim visinama. Nažalost, padala je kiša i bilo je hladno pa je bilo teško očekivati bolje rezultate', kazala je Ana.

2.9.2014.
20:40
Petar Glebov/PIXSELL
VOYO logo

Po kišnom vremenu na zagrebačkom stadionu Mladosti započeo je 64. Hanžekovićev memorijal, atletski miting na kojem nastupaju brojne svjetske zvijezde.

Miting u Zagrebu svečano je otvorio gradonačelnik MilanBandić u društvu direktorice mitinga Ivane Brkljačić, a na stadionu Mladosti se unatoč kiši okupilo 1000 gledatelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je na europskom prvenstvu u Zurichu osvojila broncu, AnaŠimić je na Hanžeku priželjkivala skok preko dva metra.

Na koncu se morala zadovoljiti s preskočenih 193 centimetara, ali i prvom pobjedom u Zagrebu. Druga je s istom visinom bila BlankaVlašić, dok je treće mjesto također sa 193 cm zauzela Poljakinja KamilaLićwinko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sretna sam zbog pobjede, premda sam se nadala većim visinama. Nažalost, padala je kiša i bilo je hladno pa je bilo teško očekivati bolje rezultate", kazala je Ana.

Naglasila je kako se nakon nastupa u Zurichu odlično osjećala i bila je spremna za daleko bolji rezultat. "Sigurna sam kako bi bio bolji rezultat da nije bilo kiše i hladnoće."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ana će ove sezone nastupiti još na Kupu kontinenata u Marrakechu kao predstavnica Europe nakon čega slijedi zasluženi odmor.

"Mogu biti prezadovoljna ovom sezonom. Osvojila sam medalju na EP, bila druga u Dijamantnoj ligi, stvarno se ne mogu požaliti," zaključila je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Blanka Vlašić se nakon tri godina vratila na Hanžek osvojivši drugo mjesto sa 193 cm. Sjajno je otvorila natjecanje preskočivši 180, 185 i 189 iz prvog pokušaja. Nakon toga je posustala, 193 je preskočila iz trećeg, a 196 cm tri puta rušila.

"Super sam se osjećala i šteta što je bilo tako ružno vrijeme. Bila sam spremna za dobar rezultat. Nažalost, nakon trećeg skoka sam osjetila kako mi tonus i eksplozivnost padaju, nisam uspjela zadržati toplinu", rekla je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlašić je otkrila kako se mazala s kremom kako bi zadržala toplinu, no pad na mokru strunjaču hladio je organizam.

Blanka je naglasila kako je sretna što se vratila u Zagreb koji zauzima posebno mjesto u njezinoj karijeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zagreb je poseban, ovdje sam nastupala sigurno deset puta. Staza je super, ljudi također i ovdje mi je stvarno super," kazala je Blanka, te otkrila svoju želju.

"Željela bi na Hanžeku ponovo napadati svjetski rekord."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, prva disciplina mitinga održana je još u ponedjeljak kada su bacači kugle svoje natjecanje održali pored gradskih fontana i Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu. Bilo je to prvi put u povijesti Hanžekovićevog memorijala da se jedna disciplina odražava dan prije mitinga i to izvan stadiona.

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo