zamjena za ukrajinu / Eurobasket 2015. godine i u Hrvatskoj!

Image
Foto: Youtube

Hrvatska će u rujnu 2015. godine biti suorganizator Europskog prvenstva za košarkaše, a domaćin jedne od četiri skupina u prvoj fazi natjecanja bit će Zagreb, odluka je čelnih ljudi europskog ogranka Svjetske košarkaške federacije (FIBA).

8.9.2014.
16:44
Youtube
VOYO logo

Jedna od skupina Eurobasketa 2015. godine igrat će se u Hrvatskoj!

Uz Hrvatsku, domaćini natjecanja po skupinama bit će još Njemačka (Berlin), Latvija (Riga) i Francuska (Montpellier), u kojoj će biti igrana i završnica kojoj će domaćin biti Lille. Ovo je prvenstvo inicijalno trebalo biti održano u Ukrajini, ali je zbog ratnog stanja u toj zemlji FIBA odlučila Ukrajincima oduzeti domaćinstvo, a za utjehu im dodijeliti organizaciju Eurobasketa 2017.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska se kandidirala za organizaciju skupine i završnice. Da je ta kandidatura prošla, domaćin skupine bio bi Zadar, a završnica bi bila igrana u zagrebačkoj Areni. U ovakvom raspletu Zadar je ostao bez prilike ugostiti neke od najboljih europskih reprezentacija.

Eurobasket 2015. godine kvalifikacijsko je natjecanje za Olimpijske igre 2016. u Rio de Janeiru, a sustav natjecanja bit će identičan ovom koji se primjenjuje na Svjetskom prvenstvu. Sudjelovat će 24 reprezentacije koje će biti podijeljene u četiri skupine po šest u prvom krugu. U nokaut fazu će se plasirati 16 reprezentacija, odnosno po četiri najbolje iz svake skupine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo