HRVATU GRAND SLAM TITULA / Novi vladar New Yorka: Nezaustavljivi Marin Čilić osvojio US Open!

Image
Foto: AP

Marin Čilić osvojio je US Open! Nezaustavljivi hrvatski tenisač je u finalu posljednjeg Grand Slama sezone s uvjerljivih 6-3, 6-3, 6-3 pobijedio Japanca Keija Nishikorija!

9.9.2014.
0:57
AP
VOYO logo

MarinČilić osvojio je US Open! Nezaustavljivi hrvatski tenisač je u finalu posljednjeg Grand Slama sezone s uvjerljivih 6-3, 6-3, 6-3 pobijedio Japanca KeijaNishikorija! Sjajni Međugorac tako je postao treći hrvatski tenisač koji se uspio okititi naslovom na Grad Slam turniru. Prije njega to je 1997. godine uspjelo IviMajoli (Roland Garros) te 2001. godine GoranuIvaniševiću (Wimbledon).

Jedini veći problem u prvom setu Marin Čilić je imao na startu meča. Već u prvom gemu Japanac je imao break loptu, no Čilić je uspio obraniti svoj servis.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ključni trenutak prve dionice dogodio se u šestom gemu. Marin je poveo 0-40, potom je dve returna plasirao u mrežu, ali uspio je iskoristiti treću priliku za obrat. Break prednost pokazao se kao nenadoknadiva prednost te je Međugorac sa 6-3 zaključio prvi set.

Image
Foto: AP
Image
Foto: AP

Marin Čilić

Čilić je bolje otvorio i drugi set - već u trećoj igri dolazi do breaka prednosti, a kada je i kod 4-2 oduzeo Nishikoriju servis činilo se kako problema više neće biti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, Japanac se već u idućem gemu vraća u meč, smanjio je na 3-5, ali za povratak ipak nije imao snage. Čilić je treći put u istom setu oduzeo Nishikoriju servis za 6-3.

Ista priču i u trećem setu. Marin je bio dominantan od prvog trenutka, a bolju igru okrunio je u četvrtom gemu kada oduzima servis Nishikoriju. Kroz laganu krizu Čilić je prolazio kod 4-2 kada je Japanac imao čak tri break lopte, ali ih je Hrvat sve spasio što je zapravo bio i ključan moment u posljednjem setu. Naime, Čilić je dva gema kasnije bez problema osvojio svoj servis i uzeo titulu na US Openu!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AP
Image
Foto: AP

Marin Čilić

Čilić se tako pridružio svom treneru Goranu Ivaniševiću kao jedini hrvatski tenisač sa seniorskim pojedinačnim naslovom na Grand Slam turnirima. Naslov osvojen u Flushing Meadowsu dvanaesti je po redu za 25-godišnjeg hrvatskog tenisača, ali i daleko najveći u karijeri.

Trijumf pred 22 tisuće gledatelja u Nacionalnom teniskom centru "Billie Jean King" u New Yorku, donio je najboljem hrvatskom tenisaču i povratak u društvo desetorice najboljih igrača svijeta te novčanu nagradu od tri milijuna američkih dolara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na novoj ATP ljestvici Čilić će biti na devetom mjestu, čime je izjednačio svoj najbolji plasman u karijeri. Poraženi finalist Kei Nishikori nalazi se jedno mjesto ispred Čilića.

Image
Foto: AP
Image
Foto: AP

Marin Čilić

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo