Vrh svijeta za Čilića / 'Vjerovao sam da mogu činiti velike stvari, počeo sam igrati nevjerojatno'

Image
Foto: AP Images

'Vjerovao sam da mogu činiti velike stvari, a ovo je samo dokaz tomu. Ova posljednja tri meča je kruna svega. Sve što sam trebao učiniti, učinio sam savršeno', rekao je Čilić.

9.9.2014.
9:15
AP Images
VOYO logo

Marin Čilić u finalu je posljednjeg Grand Slama sezone s uvjerljivih 6-3, 6-3, 6-3 pobijedio Japanca Keija Nishikorija te osvojio US Open.

"Nestvarno mi je da me se zove Grand Slam pobjednikom. O ovom sam sanjao cijeli život. I onda, odjednom sve se počelo mjenjati posljednjih nekoliko dana. Moj tenis pogotovo...", kazao je Marin pred novinarima nakon prvog osvojenog Grand Slam naslova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U petom setu protiv Simona počeo sam igrati apsolutno nevjerojatno. Nakon toga nanizao sam tih nekoliko velikih pobjeda i evo me ovdje. Ovo je veliki trenutak za mene i moj tim. Vjerovao sam u sebe kao i oni i nikad nismo odustali. Ovo je za mene vrh svijeta", dodao je pobjednik.

Prošle godine je novi US Open pobjednik izvjesni dio sezone preskočio zbog optužbi za doping, a evo kako se osjeća godinu dana nakon toga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bilo je teško, no i to mi je vjerojatno pomoglo da steknem mentalnu čvrstoću. Stvari su se nakon toga značajno promijenili, a ja sam odlučio uživati u svakom trenutku na terenu i biti mnogo opušteniji", otkrio je Čilić.

Sportske novosti pišu kako mu je za vrijeme presice nekoliko puta zvonio mobitel te se uredno javljao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zvao me kum koji mi je rekao da ne mogu niti zamisliti kako su slavili moj naslov. Kaže da su svi bili zaljepljeni za televizorom, kao kada je bilo SP u nogometu. Veliko im hvala svima za podršku i što su vjerovali u mene. Ovo je poseban dana za mene, poseban dan za cijelu Hrvatsku...", dodao je Čilić koji se osvrnuo i na svog trenera Gorana Ivaniševića.

"Radimo zajedno točno godinu dana, a vjerujete mi, radili smo žestoko. Mnogo smo radili na fizičkoj pripremi i snazi. Goran mi je dodao i neke finese, nove poteze u mojoj igri. Goran je od mene napravio mnogo boljeg tenisača", rekao je Čilić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vječno sam bio u kovitlanju između 15 i 25 mjesta. Stvari bi nekoliko dana bile dobre, a onda bi krenula loša serija. Stalno gore - dolje... Na sreću, to je očito za mene bilo inspirativno. Dosta dečkiju u takvim trenutcima puca, gube motivaciju, teško im se posvetiti radu kad nema napretka. Sva sreća da je taj period za mene očito bio inspirativan. Vjerovao sam da mogu činiti velike stvari, a ovo je samo dokaz tomu. Ova posljednja tri meča je kruna svega. Sve što sam trebao učiniti, učinio sam savršeno", dodao je tenisač.

Odmah nakon meča, uhvatio se mobitela na terenu te pokušao telefonirati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Htio sam nazvati svoju obitelj u domovini, ali su me prekinuli zbog ceremonije. Nazvao sam ih kasnije da im zahvalim za sve što su učinili za mene. Rekli su mi da je bilo ogromno slavlje", otkrio je Čilić.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo